DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PNL a încheiat un protocol de colaborare cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România

Facebook
pnl

Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal (PNL) şi Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, ratificarea unui protocol de colaborare politică în baza căruia membrii comunităţii tătare vor primi locuri eligibile de consilieri la alegerile locale.

În deschiderea conferinţei de presă, liderul filialei judeţene a PNL, deputatul Bogdan Huţucă, a anunţat că, potrivit protocolului de colaborare, UDTTMR va avea câte un loc eligibil pe listele partidului pentru Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa şi la Consiliul Judeţean.

''Protocolul semnat azi vizează alegerile locale, dar în acelaşi timp este un simbol al prietenei cu minorităţile naţionale. El se va extinde şi la nivel judeţean, iar după alegeri PNL intenţionează să înfiinţeze, sub egida Consiliului Judeţean Constanţa, un Forum al Minorităţilor Naţionale şi invit încă de pe acum toate celelalte 18 minorităţi etnice din Dobrogea să se alăture acestui proiect", a declarat Huţucă.

Liderul liberal a anunţat că a adăugat că acesta este unicul protocol de colaborare politică ce va fi încheiat, în perspectiva alegerilor locale, cu o organizaţie a minorităţilor etnice.

La rândul sau, preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a anunţat că PNL este unicul partid politic care au întins o mână ''în aceşti ani dificili pentru tătarii din România''.

''PNL ne-a tratat cu respectul cuvenit şi suntem de acord cu proiectul lor pentru judeţul Constanţa. Primarii din Medgidia, Cernavodă, Valu lui Traian şi Hârşova vor fi susţinuţi de UDTTMR şi vreau să menţionez că este prima oară, în ultimii 20 de ani, când uniunea va avea un consilier judeţean, pe Geafar Dince, iar la CLM, reprezentantul Uniunii va fi Casimceali Ateş. În baza protocolului semnat azi, UDTTMR va primi 30 de locuri de candidaţi pe listele PNL în consiliile locale din judeţ, iar organizaţiile uniunii se vor implica în campania electorală pentru susţinerea şi alegerea candidaţilor liberali'', a evidenţiat Eserghep.

Prezent la conferinţa de presă, Mihai Lupu, candidatul PNL pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a afirmat că proiectul dedicat celor 19 minorităţi din Dobrogea, Forumul Minorităţilor Naţionale din Dobrogea, trebuie să se regăsească în viitoarea organigramă Consiliului Judeţean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.