Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL acuză PSD de blocarea cererii DNA în cazul Corlățean

cristian bodea

Senatoul PNL Cristian Bodea a spus ca la sedinta BP unde trebuia discutata cererea DNA de începere a urmaririi penale în cazul fostului ministru de Externe Titus Corlatean a fost si senatorul PSD Augustin Constantin Mitu, însa acesta a plecat când a vazut ca prezenta sa asigura cvorumul de lucru.

"Prezenti au fost toti cei patru membri ai PNL din Biroul Permanent, domnu Verestoy Attila si domnul Tariceanu. A fost în sala domnul Mitu, vicepresedinte PSD (al Biroului Permanent al Senatului-n.r.), dar când a vazut ca avem cvorum cu dumnealui a fugit, acesta e jocul. Au fost si liderii grupurilor parlamentare ai PSD si ai PNL, dar ei nu au drept de vot, nu sunt membri ai Biroului Permanent, deci nu au contat la numaratoare, dar nici nu ne-au explicat cei de la PSD de ce oamenii lor sunt lipsa si la acest Birou Permanent. La celalalt Birou Permanent ne-au sunat pe la cinci seara sa fim a doua zi în Bucuresti", a spus chestorul BP, Cristian Bodea, potrivit Mediafax.

Presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc (PNL) a declarat si el ca a venit la Senat pentru a vedea calendarul stabilit în Biroul Permanent si pentru a-si putea anunta colegii din Comisie. De asemenea, Boboc a mai spus ca a discuta cu colegii sai si ca sunt suficiente cinci zile pentru întocmirea raportului.

"De asta am venit aici sa vad care este calendarul pe care apoi sa-l propunem în cadrul Comisiei juridice, colegii mei din Comisie mi-au confirmat ca daca vom fi sesizati si vom putea legal sa deschidem dosarul, vom demara aceasta procedura. (...) Discutia cu toti colegii mei din Comisie a fost aceea ca în cinci zile vom prezenta raportul", a spus Boboc.

Întrebat daca va avea loc un vot în cazul cererii DNA înainte de alegerile locale, Boboc a spus: "Daca vreti sa va exprimam o speranta, spunem ca da, daca vreti sa exprim ce cred dupa cum functioneaza lucrurile, mai degraba cred ca nu".

Biroul Permanent al Senatului a amânat luni, din nou, o decizie privind solicitarea DNA de urmarire penala a fostului ministru de externe, sentorul Titus Corlatean, din cauza lipsei de cvorum.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut ca, personal, a insistat pentru demararea procedurilor parlamentare si convocarea BP, astfel încât sa nu existe speculatii.

Tariceanu a mai sustinut ca nu poate sa spuna daca vicepresedintele Biroului Permanent Constantin Augstin Mitu (PSD), care a iesit primul din sala de sedinte, a venit pentru sedinta sau daca a plecat pentru a nu asigura cvorum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.