Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replica PNL pentru ministrul Finanțelor: 'Este discriminatoriu că PSD se opune creșterii salariilor din mediul privat'

Inquam Photos
culise PNL sedinta Bex

Departamentul de comunicare al PNL a transmis vineri că ministrul Finanțelor se opune creșterii veniturilor românilor, după ce Adrian Câciu (PSD) a declarat la Bistriţa că exclude ''ferm'' posibilitatea reducerii CAS cu 5%.

„PNL atrage atenția că ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, ar trebui să știe că măsura de reducere a CAS cu 5% este pozitivă pentru toți românii și pentru economie. Reducerea CAS-ului de la 25% la 20% înseamnă o creștere a salariului mediu cu 317 lei. Este singura modalitate corectă și nediscriminatorie de creștere a veniturilor românilor, atât a celor care lucrează la stat, cât și a celor din mediul privat. Măsura de reducere a contribuțiilor cu 5% ar avea impact pozitiv și asupra unei părți dintre pensionari care, începând din acest an, trebuie să achite contribuția la sănătate. Mai mult, ministrul PSD de Finanțe se opune creșterii veniturilor românilor, în condițiile în care prețurile la alimente, medicamente, combustibili, dar și dobânzile cresc”, este punctul de vedere al PNL.

„Este discriminatoriu că PSD se opune creșterii salariilor din mediul privat, în timp ce susține doar creșterea salariilor bugetarilor. Prin această măsură, reducerea contribuțiilor cu 5%, PNL urmărește creșterea veniturilor tuturor românilor. Este singura variantă prin care salariile tuturor angajaților, de la stat și din privat, pot crește. În ciuda dezinformărilor din spațiul public, scăderea contribuțiilor crește salariul net și nu afectează pensia. Punctajul la pensii se calculează în funcție de salariul brut, nu de valoarea contribuției. PNL subliniază că măsura de reducere a contribuțiilor cu 5% ar avea impact pozitiv și asupra unei părți dintre pensionari care începând din acest an trebuie să plătească CAS”, a mai transmis PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.