Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Am devenit piata de desfacere a produselor expirate din Europa

PNL

Deputatul PNL Ioan Cristian Chirtes a declarat vineri, într-o conferinta de presa sustinuta la Târgu Mures, ca România a devenit piata de desfacere a 'produselor expirate' din Europa si ca Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) nu-si fac datoria.

Chirtes a spus ca aceste produse, unele din carne congelata de 3-4 ani, se regasesc în hipermarketuri, acolo unde producatorilor români le este greu sa acceada din cauza taxelor mari impuse.

'Cu taxa de raft, s-a ajuns ca în hipermarketuri, de unde majoritatea românilor îsi fac cumparaturile, sa nu mai gasim produs românesc. Exista produse considerate românesti, dar sunt produse în Germania si Olanda, unele produse lactate nu au vazut nici laptele, nu mai vorbim de produse din carne care sunt numai cu proteine vegetale sau extracte din proteine. Organele statului, Protectia Consumatorilor si ANSVSA trebuie sa ia masuri urgente si drastice la tot ceea ce înseamna siguranta alimentara. Din pacate, noi consideram ca astazi aceste institutii ale statului nu îsi fac datoria (...) Am devenit piata de desfacere a produselor expirate din Europa', a aratat deputatul.

Acesta a spus ca în Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice a Camerei Deputatilor existe cinci proiecte de acte normative care vizeaza inclusiv obligarea hipermarketurilor la desfacerea produselor din România precum si la o serie de formule de sprijinire a productiei si producatorilor români si ca spera ca acestea sa fie adoptate, în ciuda anului electoral.

În plus, a spus acesta, se doreste etichetarea corecta a produselor, astfel încât sa se poate vedea ce anume contin bunurile expuse la vânzare, deoarece 'am uitat sa mâncam sanatos, am uitat sa mâncam româneste'.

Ioan Cristian Chirtes a afirmat ca, în prezent, producatorii români de carne si de lapte nu au nicio protectie în fata celor din statele europene, puternic subventionati, si ca, din cauze 'înca necunoscute', statul român tergiverseaza rezolvarea unei probleme cu o aplicatie electronica iar peste 9 milioane de beneficiari nu si-au primit subventiile nici macar pe anul 2015.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.