Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL,amendament privind creşterea indemnizaţiilor veteranilor şi văduvelor de război - adoptat

pnl.ro
pnl sigla

Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un amendament iniţiat de liberalii Mara Calista şi Dumitru Oprea prin care se prevede creşterea anuală a indemnizaţiilor veteranilor şi văduvelor de război cu o sumă stabilită prin Legea bugetului de stat, se arată într-un comunicat PNL, transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, amendamentul a fost adoptat la dezbaterea OUG 92/2016 pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război şi pentru stabilirea unor măsuri privind drepturile prevăzute la art. 11 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război.

"Marţi, în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor a fost adoptat un amendament deosebit de important, pe care l-am iniţiat împreună cu deputatul PNL Dumitru Oprea, şi care se doreşte a fi o măsură reparatorie pentru veteranii de război, o categorie socială ignorată în ultimii ani. Legislaţia actuală prevede ca indemnizaţiile de care beneficiază invalizii, veteranii şi văduvele de război să fie indexate anual cu inflaţia, prin Hotărâre de Guvern. În realitate, această prevedere nu era aplicată, astfel că am ajuns în situaţia în care aceste indemnizaţii nu au mai fost reactualizate din anul 2008, ceea ce a avut efecte negative asupra calităţii vieţii persoanelor aflate în această situaţie", afirmă Mara Calista, citată în comunicat.

Ea spune că, prin amendamentul iniţiat, se doreşte corectarea unei nedreptăţi, astfel încât menţinerea puterii de cumpărare pentru aceste categorii de persoane să fie susţinută în mod real. "În acest sens, am propus creşterea anuală a acestor indemnizaţii cu o sumă stabilită prin Legea bugetului de stat, care să asigure condiţii decente de trai acestor persoane. Ţin să mulţumesc pe această cale deputaţilor din Comisia pentru muncă şi protecţie socială pentru că au dat dovadă de responsabilitate şi au decis să îşi asume amendamentul PNL, asigurându-se astfel consensul politic pe o temă de maxim interes. Aportul parlamentarilor PNL pentru a îmbunătăţi legislaţia din acest domeniu este în deplină concordanţă cu eforturile noastre anterioare de a veni în sprijinul veteranilor şi văduvelor de război, astfel încât aceştia să poată beneficia de un drept fundamental şi anume dreptul la un trai decent", a mai arătat Mara Calista.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.