Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL anunţă o nouă strategie împotriva legilor justiţiei: 'Am ales să nu tragem toate gloanţele'

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

PNL reacţionează la decizia Curţii Constituţionale pe legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. După ce judecătorii CCR au stabilit că există cinci prevederi neconstituţionale în proiectul de modificare a legii, deputatul PNL Ioan Cupşa anunţă că vor urma alte sesizări. Declaraţia vine după ce preşedintele CCR a afirmat că ar mai fi fost alte probleme de neconstituţionalitate, pe care însă nu le-a sesizat nimeni.

ezi şi: Oamenii de ştiinţă americani au stabilit: Care este cel mai bun mod de a prepara cafeaua

"PNL salută decizia de azi a CCR, prin care sesizarea noastră a fost admisă. PNL şi-a luat angajamentul de a proteja independenţa justiţiei prin toate mijloacele parlamentare pe care le are la dispoziţie. Toate cele trei sesizăti au fost admise, se va relua procesul legislativ. Nu s-a terminat cu aceste sesizări de neconstituţionalitate. Am ales, ca tactică, să nu tragem toate gloanţele de la început. Mai sunt încă suficiente motive, cum remarca şi domnul Dorneanu, pentru care cele trei legi ale Justiţiei sunt neconstituţionale. Ne vom lupta cu toate mijloacele legale ca aceste modificări să nu producă efecte", a declarat deputatul PNL Ioan Cupşa.

Curtea Constituţională a României a decis, marţi, că sunt neconstituţionale unele dispoziţii din modificările aduse Legii 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Pe 30 ianuarie, CCR constata că Legea pentru modificarea şi completarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor este, în ansamblul său, constituţională în raport cu criticile formulate. 

Pe 23 ianuarie, Curtea adopta cu unanimitate de voturi obiecţiile de neconstituţionalitate privind patru puncte din articolul I al Legii privind organizarea judiciară. Totodată, s-au respins, cu majoritate de voturi, obiecţiile referitoare la celelalte dispoziţii ale actului normativ.

Vezi şi: Un cunoscut psiholog oferă șapte sfaturi practice pentru a preveni atacurile de panică .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.