Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL ar putea colabora cu PSD dacă negocierile cu USR nu au succes: 'Guvern minoritar și poate merge până la un Guvern asumat'

psd pnl

Prioritatea și curentul de opinie majoritar în PNL este pentru refacerea coaliției cu USR, declară liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu. El nu exclude însă o formă de colaborare cu PSD, iar ”paleta de discuții poate porni de la un Guvern minoritar și poate merge până la un Guvern asumat”, relatează Mediafax.

Daniel Fenechiu spune la RFI că ”prima opțiune este refacerea coaliției. În ipoteza în care acest lucru nu se poate, discuția cu PSD-ul va fi și în raport de disponibilitatea PSD-ului. E o discuție politică, în care urmează să vedem dacă se poate construi ceva cu PSD-ul, în ipoteza în care USR-ul refuză refacerea coaliției”.

„Din punctul meu de vedere, în momentul de față, prioritatea este discuția cu USR-ul. În ipoteza în care USR-ul va refuza refacerea coaliției, cred că este obligatorie o discuție cu PSD, iar paleta de discuții poate porni de la un Guvern minoritar și poate merge până la un Guvern asumat. E o soluție subsidiară. Prioritatea și curentul de opinie majoritar în PNL este pentru refacerea coaliției”, afirmă liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

Cabinetul Dacian Cioloș nu a întrunit numărul necesar de voturi petru învestitură. În favoare au votat 88 de parlamentari, iar „împotrivă” 184 de deputați și seatori. Pentru învestitură erau nevoie de minimum 234 de voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.