Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL ar trebui să iasă de la guvernare? Theodor Stolojan îl contrează pe Florin Cîțu: 'Nu. Sub nicio formă, ar fi ceva greu de explicat populaţiei'

Stolojan

Fostul premier Theodor Stolojan admite că PNL va „suferi” din punct de vedere electoral în urma măsurilor fiscale asupra cărora Guvernul vrea să îşi asume răspunderea, dar spune că este nevoie ca liberalii să explice că actul normativ corectează anomalii din sistemul fiscal şi ia măsuri faţă de cheltuielile neraţionale din cel bugetar. În opinia lui Stolojan, nu e cazul ca PNL să iasă de la guvernare, el spunând că o astfel de decizie ar fi dificil de explicat.

Întrebat într-o emisiune difuzată duminică de Digi 24 dacă este de acord cu afirmaţiile fostului prim-ministru Florin Cîţu care este de părere că PNL ar trebui să plece din coaliţia de guvernare, Theodor Stolojan a răspuns: „Nu. Sub nicio formă, ar fi ceva greu de explicat populaţiei vizavi de responsabilitatea care o ai în această perioadă. Cu fiecare zi care trece şi nu luăm aceste măsuri situaţia devine mai critică”.

Acesta a explicat că preşedintele PNL a fost prezent la toate şedinţele coaliţiei, în cadrul cărora s-au discutat noile măsuri fiscale, el spunând că, întrucât nu mai deţine funcţia de prim-ministru, nu este rolul preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, să iasă public şi să explice măsurile luate de Guvern.

„Ceea ce simţim cu toţii este că oamenii îşi imaginează, sau cred că şi PNL-ul are o contribuţie importantă în creşterea acestor impozite sau, mă rog, în eliminarea unor facilităţi fiscale care nu-şi au rostul şi sigur că PNL-ul va suferi din cauza asta. De aceea, în discuţiile care au loc în Partidul Naţional Liberal discuţiile sunt tot timpul de a arăta că nu e vorba numai de corectarea unor anomalii în sistemul fiscal, dar iată, sunt şi măsuri disciplinare luate faţă de companiile cu capital de stat şi sunt măsuri de a încerca să pui un control pe cheltuielile neraţionale din sectorul bugetar”, adaugă Stolojan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.