Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, atac INCENDIAR la Liviu Dragnea, după ce a prezentat cifrele bugetului: Joacă poker și blufează

ThoughtCo
poker

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că România are cea mai mare creștere a PIB-ului din istorie, în doi ani consecutivi. În replică, cei de la PNL, prin vocea purtătorului de cuvânt Ionel Dancă, susțin că liderul PSD ”blufează” și joacă poker cu bugetul României.

Citește și: CUTREMUR în PSD: echipa lui Dragnea începe EXECUȚIILE la Capitală

”Dragnea joacă poker cu bugetul României și blufează ”cu cifrele pe masă”.

Într-o postare pe Facebook, liderul analfabeților economici din PSD și ALDE, Liviu Dragnea ne anunță că PIB-ul României a ajuns în 2018 la 949,6 miliarde lei, cu 25% mai mult decât în 2016.

Las la o parte că vorbim de o valoare nominală a PIB-ului, umflată din pixul lui Ghizdeanu, cel care a rămas celebru pentru afirmația ”Păi, cât să fie PIB-ul, domn' ministru?”.

Însă dacă tot e să punem cifrele pe masă, păi atunci să spunem că la finalul anului 2016, inflația era cu minus iar în doi de ani guvernare PSD - ALDE, inflația cumulată a fost de aproape 7%, adică a crescut cu peste 700%.

Tot cu cifrele pe masă, trebui să spunem că dobânda ROBOR era sub 1% când PSD și ALDE au preluat guvernarea iar acum este peste 3%, adică o creștere de 300%.

Cursul de schimb, atunci când Dragnea și Tăriceanu preluau guvernarea, în ianuarie 2017 era de 4,49 lei pentru un Euro iar acum mai are puțin și sparge pragul de 4,80 lei, ceea ce înseamnă o creștere a ratelor bancare la creditele în euro de aproape 10%.

Tot cu cifrele pe masă despre guvernarea PSD - ALDE, prețurile la utilități au luat-o razna în doi ani: 1 kWh gaz era 0,10927 lei în ianuarie 2017 iar acum a ajuns 0,13587 lei, ceea ce înseamnă o creștere de 24%.

Nu pot să nu reamintesc aici și ”țeapa” dată pensionarilor cărora le-au fost tăiate pensiile în 2018 cu 7% iar în 2019 cu 9%, ceea ce cumulat înseamnă că în doi ani, PSD și ALDE au tăiat pensiile cu 16% prin neaplicarea formulei de indexare a punctului de pensie în vigoare.

Domnu' Liviu, mai vreți cu cifrele pe masă, că mai avem?!

Terminați-o cu joaca de-a cifrele și veniți cu un buget real în Parlament fără scamatoriile prin care ați falsificat execuția bugetară din 2018, pe care trebuia deja să o comunicați public încă de vineri. Mai ”lucrați” la cifre, să înțeleg, să iasă deficitul pe cash sub 3% din PIB, nu-i așa?!”, scrie Ionel Dancă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.