Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, atac la Teorodovici pe fondul OUG 114: Demisia! Noua formulă va crește ratele românilor la bancă

captura YouTube
Ionel Danca

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, cere demisia ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, pentru debandada provocată în economie prin adoptarea Ordonanței 114 și pentru modificările aduse azi acestui act normativ:

Vezi și: SURSE - Victorie în van pentru Iohannis: NEBUNIA din Armată continuă

“Propunerile de modificare ale Ordonanței 114, modificate, astăzi, în ședința de Guvern, sunt o nouă iluzie vândută românilor. Vorbim despre un nou indice de raportare a dobânzilor bancare care să fie luat în calcul la calculul ratelor bancare, care se va dovedi și de această dată o iluzie pentru românii care încă mai speră ca acest Guvern să revină la o politică stabilă și echilibrată care să reducă riscurile economice și ratele la bancă prin scăderea dobânzilor bancare.

O să vă prezint o statistică care demonstrează minciuna analfabeților economici din Guvernul PSD-ALDE, care promit românilor scăderea ratelor bancare. Ca din nou au dovedit o prostie crasă, pentru că analizând cele două evoluții, evoluția ROBOR și evoluția tranzacțiilor bancare medii într-o lună, în luna ianuarie, aceasta evidențiază o diferență între ROBOR și noul indice bancar care ar duce la o scădere a ratelor bancare în luna ianuarie. Surpriză însă, în luna februarie, exact din cauza prostiei Guvernului PSD-ALDE, care a indus un climat de impredictibilitate și instabilitate, care a crescut riscurile economiei, această evoluție a fost inversată, astfel încât media tranzacțiilor interbancare, dobânda pe aceste tranzacții este mai mică decât indicele ROBOR. Deci dacă se ia în calcul noul indice bancar, conform evoluției din luna februarie ratele la bancă ale românilor vor crește, nu vor scădea. În luna februarie, nivelul mediu ROBOR a fost de 3,17%, în timp ce rata medie a tranzacțiilor a fost de 3,38%. Opriți-vă din această minciuna. Nu vă mai bateți joc de români. Nu îi mai speriați cu diverse formule economice care nu pot fi susținute în realitate, în piață cererea și oferta guvernează economia, nu prin OUG se poate stabili nivelul ratelor bancare.

Așasar, noua formulă propusă prin Ordonanța adoptată astăzi, potrivit acestui grafic, va crește ratele românilor la bancă”, a spus Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.