Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, campanie de conştientizare a problemei traficului din Capitală

PNL

Liberalii ies la atac şi lansează o campanie de conştientizare a bucureștenilor și a administrației despre problema gravă a traficului din Capitală. Preşedintele PNL Bucureşti susţine, într-un comunicat de presă, că sute de voluntari vor porni pe străzile din Bucureşti şi vor informa cetăţenii. Mai mult, susţin liberalii, se vor organiza dezbateri, cât şi un plan de măsuri ce va fi prezentat în cadrul Consiliului General. Pe de altă parte, Buşoi iese la atac şi lansează acuzaţii dure la adresa Primarului General.

Citeşte şi:  Haos TOTAL în Guvern. Premierul Tudose îl CONTRAZICE pe ministrul de Finanţe pe taxa de solidaritate

"Îmbunătățirea traficului din București a fost una din promisiunile-cheie de campanie ale Gabrielei Firea. Administrația Firea nu a făcut nimic pentru a îmbunătăți modul în care se circulă în București. Dimpotrivă, a tăiat bani de la bugetul pentru infrastructură și transport pentru a da bani la cele 22 de firme pe care primarul le-a înființat să hrănească PSD în București.

În cele 500 de zile de când conduce Bucureștiul, primarul Firea s-a dovedit interesat doar de consolidarea controlului PSD asupra aparatului aministrativ al Capitalei și de răsplătirea clientelei PSD. Ambele obiective ale PSD, s-au realizat:

1. administrația Capitalei este împânzită de oameni din administrația Voluntari – este un proces de golire de competență a aparatului administrației Capitalei, care va avea efect negativ asupra politicilor de dezvoltare a Capitalei.

2. răsplătirea clientelei PSD consolidează PSD în București și are loc printr-o acțiune administrativ-birocratică care scapă de controlul justiției, prin înființarea celor 22 de companii publice care vor aloca bugete netransparent către cine va decide primarul Firea și PSD. Trebuie amintit ce promitea Gabriela Firea pentru a rezolva problema traficului din București: “Voi face revoluție în materie de trafic în Capitală. Am foarte multe soluții care vor decongestiona traficul. În primul rând, investitii masive în transportul public, voi propune acordarea de urgență a bugetului necesar pentru ca aceste autobuze stricate să intre în trafic. Vom face în așa fel încât să avem un sistem de semaforizare inteligent așa cum se întâmplă în orice Capitală europeană. În jumatate de an se va vedea că se vor schimba lucrurile în Bucuresti. Într-o jumătate de an se va circula mult mai ușor în Bucuresti – iunie 2016;”

Citeşte şi:  AVERTISMENT - România, lovită de un GER NĂPRASNIC la iarnă. Specialiştii anunţă şi MINUS 30 DE GRADE

Ce a făcut concret, Primăria pe fiecare promisiune cheie, în parte

- Cumpărarea a 400 de autobuze, 100 de tramvaie și 100 de troleibuze. NU au fost cumparate, NU s-a lansat nici măcar licitația pentru achiziția lor, primăria lucrând un an la caietul de sarcini și greșind apoi procedura de licitație;

- Benzi unice RATB pentru fluidizarea traficului. Primăria a făcut doar o singură bandă, între cartierul Baneasa și Piața Dorobanți, care a blocat traficul în nordul Capitalei și care a fost închisă la doar o zi, după un scandal uriaș;

- Extinderea numărului de intersecții în sistemul de management al traficului din București (SMTB) și o colaborare cu programul global Waze Connected Citizens, care să ofere autorităților informații cu privire la trafic și ambuteiaje

ZERO intersecții

- Construirea de parcări de reședință împreună cu primăriile de sector, pentru a descongestiona arterele de circulatie

ZERO parcări;

- Primaria a realizat ZERO km piste pentru biciclete;

- S-au redus fondurile de la infrastructură: 175 mil lei la rectificarea bugetară;

Citeşte şi: Tudorel Toader anunţă ANCHETĂ pe liberările condiţionate. Ministrul verifică TOATE hotărârile judecătoreşti - VIDEO

Proiect

Reduc suma Ron

Reduc procent

1. De la străzi și parcări;

de la 4mil, la 2,3 mil

43%

2. De la traseul prioritar pietonal și de bicicliști;

de la 3,5mil, la 100.000

97%

3. De la parcări subterane în Pț Constituției, Sala Palat și Pț Rahova;

de la 8,1 mil, la 400.000

95%

4. De la elaborare studii de fezabilitate modernizarea Pț Eroii Revoluției și construcție pasaj pietonal

de la 8,1 milioane de lei, la 1,1 mil

87%

5. De la reabilitarea sistemului rutier și liniei de tramvai pe Bd. Liviu Rebreanu;

de la 13,8 mil, la 11,8mil

85%

6. De la reabilitarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai pe Șoseaua Pantelimon;

de la 68,2 mil, la 29,9 mil

57%

7. De la proiectul de penetrație Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București-Pitești

de la 55 mil lei, la 35 mil

38%

8. De la proiectul alocat pentru Prelungirea Ghencea – Domnești

de la 5mil, la 100.000

95%

9. Pentru semaforizarea a 38 de intersecții

noi nu vor mai fi alocate fonduri

100%

Citeşte şi: Videanu RUPE TĂCEREA în procesul privind finanţarea ilegală a PDL: 'Aveam o structură instituţională foarte bine pusă la punct...'

PNL lansează, astăzi, o campanie de conștientizare a bucureștenilor și a administrației despre problema gravă a traficului și nevoia de a acționa urgent.

Vom avea sute de voluntari care vor fi în cele mai aglomerate zone din București și care vor informa cetățenii. Vom organiza o dezbatere publică la care vom invita toți actorii relevanți. Vom pregăti un plan de măsuri și un pachet de Hotărâri de Consiliu General și Consilii de sector pentru a acționa urgent pe următoarele priorități:

1. Prioritatea zero: finalizarea lucrărilor de infrastructură deja începute și demararea de noi lucrări

2. Sistem de semaforizare inteligent adaptat la trafic;

3. Achiziționatea de mijloace noi de transport în comun;

4. Extinderea rapidă a pistelor pentru biciclete ;

5. Program de construire de parcari in parteneriat public privat si in parteneriat cu administratiile de sector.", se arată într-un comunicat remis de Cristian Buşoi pentru ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Năstase face dezvăluiri BOMBĂ: Ce CADOU a primit Băsescu de la George Soros. 'Hai să n-o mai ciufulim atâta...' .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.