Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cere anchetarea organizarii concursurilor în managementul scolar

pnl

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor a depus luni la Biroul Permanent o cerere de înfiintare a unei comisii de ancheta pentru organizarea concursurilor în managementul scolar.

Potrivit vicepresedintelui liberal Raluca Turcan, cererea a fost semnata de 77 de deputati.

'Ca urmare a plângerilor si contestatiilor venite din toata tara privind organizarea ilegala si dezastruoasa a concursurilor pentru inspectori scolari generali, inspectori scolari generali adjuncti si directori de CCD-uri, PNL solicita crearea unei comisii de ancheta în Parlament. Concursurile pentru posturile de inspectori generali, inspectori scolari generali adjuncti si directori de CCD-uri au fost de parada, profund marcate de încalcarea legii si a deontologiei profesionale. Învatamântul românesc trebuie profesionalizat, nu politizat', se arata într-un comunicat remis AGERPRES de Raluca Turcan.

Ea a adaugat ca PNL îsi doreste rezultate mai bune obtinute de scolile românesti, 'o scoala mai prietenoasa' si care sa ofere o suma de competente, informatii si modele de urmat pentru elevi, însa prin politizarea sistemului la vârf nu vom avea parte decât de frica de scoala/ director, locuri codase în toate clasamentele nationale si internationale, cadre didactice, parinti si elevi într-un continuu conflict cu managementul scolar.

'Inspectorii si directorii impusi politic nu vor avea nicio legitimitate în fata beneficiarilor, iar nevoile acestora vor fi, în continuare, ignorate. Guvernul actual a decis sa organizeze concursuri pentru inspectorate si CCD-uri dupa 7 ani de asteptare în sistem. Din pacate, concursurile au avut foarte multe probleme de legalitate, metodologie si derulare', mai spune Turcan.

Potrivit sursei citate, obiectivul comisiei de ancheta va fi acela de a analiza urmatoarele probleme: s-au cheltuit resurse materiale si financiare în mod inutil, prin prisma profesionalizarii managementului scolar, cu folos doar pentru o clientela care a urmarit impunerea unor oameni politici la managementul inspectoratelor scolare, au existat 21 de admisi din 69 înscrisi pentru postul de inspector scolar general, iar candidatii respinsi la proba dosarului sau la testul scris figureaza ca retrasi si nu respinsi, în cazul inspectorilor care au picat la primele probe, dar care apar pe liste ca retrasi si nu ca respinsi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.