Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cere MĂSURI URGENTE în scandalul Poliția Română - șoferului anti-PSD: Acțiuni incoerente ale Poliției, presiuni din partea PSD

PNL

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi a apreciat, miercuri, că imaginea Ministerului de Interne este afectată de „presiunile politice PSD”, afirmând că rezultatul direct al acestui mod de acțiune este că reputația Poliției și încrederea cetățenilor în instituții subordonate MAI scad vertiginos.

Vicepreședintele Comisiei de apărare din Camera Deputaților, Ovidiu Raețchi, a afirmat că Poliția Română a acționat „incoerent și impredictibil” în cazul mașinii înmatriculată în Suedia și care a circulat în România cu plăcuțe M...PSD.

„Este anormal ca, într-un stat de drept, să întocmești un dosar penal deși admiți chiar tu că nu înțelegi dacă fapta este incriminată. O sancțiune penală trebuie să aibă la bază o lege clară, predictibilă, pe care o recunoști și o aplici imediat, nu una pe care o improvizezi pe parcurs. Rezultatul direct al acestui mod de acțiune este că reputația Poliției și încrederea cetățenilor în instituții subordonate MAI scad vertiginos, efectul fiind unul nedrept pentru angajații de bună credință, experimentați și bine pregătiți de la nivelul Ministerului de Interne”, a afirmat Raețchi, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Citește și: HAOS Șeful Brigăzii rutiere își apără subalternul care a trimis românii cu probleme la preot: Mesajul a fost șters, vom face verificări

„Modul incoerent și impredictibil în care a acționat Poliția în cazul automobilului înmatriculat în Suedia are la bază presiunile politice ale PSD”, a adăugat acesta.

Raețchi a mai afirmat că „tentativele de politizare ale unor instituții aflate în subordinea Ministerului de Interne trebuie oprite”. El a dat exemplu trecerea Direcției Generale de Protecție Internă „în controlul exclusiv al lui Carmen Dan” în condițiile în care „Serviciul ar fi monitorizat, în 2011, afacerile pe care Liviu Dragnea le-ar fi făcut cu statul prin Teldrum, motiv pentru care el trebuia preluat de PSD”.

„Susținerea, de către Carmen Dan, a unui proiect de lege prin care Jandarmeria s-ar fi transformat în organ de cercetare judiciară, miza fiind restrângerea libertăților civice”, precum și „folosirea disproporționată a forței de către jandarmi la protestele anti-PSD, în momente în care politicienii PSD acuzaseră Jandarmeria de "trădare”” sunt alte două exemple despre care Raețchi afirmă că au la bază presiuni politice ale social-democraților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.