Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cere modificarea rapidă a Legii pensiilor: Nu susținem impozitarea pensiilor private

Florin Roman

Deputatul PNL Florin Roman precizat că partidul din care face parte nu susţine impozitarea progresivă a pensiilor private şi a solicitat ministrul de Finanţe Marcel Boloş să proroge prin ordonanţa „trenuleţ” intrarea în vigoare a acestor prevederi, în cazul în care iniţiatorul, şi anume Ministerul Muncii, nu clarifică aspectele semnalate în spaţiul public.

„PNL a oprit la angajarea răspunderii guvernului naţionalizarea pilonului 2 de pensii de guvernul Ciolacu. Mai mult decât atât, PNL este singurul partid care, prin lege, a protejat cei 8 milioane de români de dublă impozitare”, a reamintit liberalul.

„PNL nu susţine impozitarea progresivă a pensiilor private. Am cerut ministrului de Finanţe să proroge, prin ordonanţa «trenuleţ», intrarea în vigoare a acestor prevederi, în cazul în care iniţiatorul, adică Ministerul Muncii, nu clarifică aspectele semnalate în spaţiul public. PNL a oprit la angajarea răspunderii guvernului naţionalizarea pilonului 2 de pensii de guvernul Ciolacu. Mai mult decât atât, PNL este singurul partid care, prin lege, a protejat cei 8 milioane de români de dublă impozitare”, a scris Florin Roman, marţi pe Facebook.

El a mai spus că, „prin această lege a PNL se va impozita doar câştigul efectiv realizat în urma investirii banilor din cotizarea la fondurile private, din care se deduce plafonul neimpozabil de 2.000 lei. Practic, in urma legii PNL din 2022, românii vor lua mai mulţi bani când ajung la vârsta de pensionare, iar cotizaţiile nu vor mai fi impozitate”.

„PNL este garantul apărării pilonului 2 de pensii, iar orice atac la acesta nu este susţinut de PNL în Parlament”, a conchis Roman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.