Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, demers în Parlament: Un fost ministru anunţă schimbarea de urgenţă a conducerii TVR şi Radio România

tvr

Liberalul Gigel Ştirbu, fost ministru al Culturii şi actual preşedinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, anunţă că va demara procedurile necesare pentru schimbarea conducerii TVR şi a Radioului Public. Ştirbu face apel la opoziţie să se unească în acest demers, acuzând conducerile celor două instituţii media de politizare şi gestionare deficitară a resurselor.

"Un prim examen pentru întreaga opoziție: Salvarea celor două instituții media ale României: Televiziunea Publică și Radioul Public

Luni, în cadrul Biroului Executiv al PNL, voi propune adoptarea unei decizii prin care să solicităm partidelor din opoziție să ni se alăture în demersul nostru de a cere convocarea de urgență a Birourilor Permanente Reunite pentru întrunirea Comisiilor parlamentare de specialitate în vederea dezbaterii și respingerii Rapoartelor de activitate pe anul 2018 ale celor două instituții media, Societatea Română de Televiziune și respectiv, Societatea Română de Radiodifuziune, demers ce ar reprezenta salvarea acestora de la colaps.

Sindicatele din TVR și Radio România semnalează de multă vreme și în mod constant, maniera dictatorială în care Gradea și Severin conduc aceste două instituții media ale statului. Cei doi mențin o permanentă stare conflictuală în relațiile cu angajații pe care îi umilesc și-i cenzurează atunci când nu aduc laude PSD-ului. Jurnaliștii din aceste două instituții au reclamat în repetate rânduri ilegalitățile și disfuncționalitățile apărute în cadrul relațiilor de muncă precum și în activitatea editorială.

Gradea și Severin au politizat SRTv-ul și SRR-ul la un nivel nemaiîntâlnit, au cheltuit fondurile publice în mod discreționar, au calcat în picioare interesul național și cetățenii care muncesc cinstit în această țară.

Îi întreb pe parlamentarii din opoziție, dacă sunt de acord cu această manieră de lucru, dacă sunt de acord cu aceste personaje, Doina Gradea și Georgică Severin, care conduc instituţiile publice de radio și televiziune să nu dea socoteală pentru cheltuielile pe care le fac, să nu dea socoteală pentru sumele astronomice pe care le cheltuie pentru deplasările domniilor lor în țări exotice și să practice abuzuri ca pe vremea comuniștilor (amenințări, jigniri, cenzură împotriva partidelor de opoziție sau dimpotrivă, 11 știri favorabile partidelor aflate la guvernare, într-un singur buletin de știri etc.). Nu este normal nici faptul că, în mod repetat, cei doi să refuze să răspundă tuturor întrebărilor adresate de către membrii Comisiei de Cultură referitoare la politizarea instituţiilor, la cheltuirea banilor publici de către aceștia sau parti-pris-urile deșănțate cu partidul de guvernământ PSD.

Vă reamintesc că Gradea și Severin sunt plătiți cu bani foarte mulţi din bugetul de stat, din taxele şi impozitele cetățenilor. Mai mult, s-au făcut sute de angajări chiar dacă situațiile finaciare ale TVR și SRR sunt dezastruoase. S-au făcut contracte de colaborare cu firme private care nu au fost făcute publice, în timp ce profesioniștii din TVR si SRR au fost lăsați de o parte.

Multe semnale pe care le avem și pe care le primim la comisie, din aceste instituţii publice ale statului român ne fac să tragem concluzia că este imperios necesar ca cele două conduceri ale TVR si SRR să fie schimbate de urgență. În ultimii ani, șefii televiziunii și radioului public au reușit performanța negativă să transforme instituțiile pe care le manageriază în instituții aservite PSD-ului, fiind evidentă subordonarea politică a politicii editoriale. Este timpul ca televiziunea publică și radioul public să fie curățate de aceste personaje toxice!

Este regretabilă subordonarea instituțiilor statului prin astfel de practici, și acum este posibil, ca în această sesiune, prin efortul colegilor parlamentari să facă un pas decisiv pentru a scăpa transformarea instituțiilor publice media în unelte politice, după zeci de ani!

Invit partidele de opoziție să dea dovadă de responsabilitate și să vină alături de Partidul Național Liberal, susținând acest demers de a respinge rapoartele de activitate ale TVR si SRR, făcând astfel un prim pas spre o coagulare a opoziției. De asemenea, prin reușita acestui demers parlamentar am arăta cetățenilor faptul că și moțiunea de cenzură împotriva actualei guvernări va fi încununată de succes și astfel am reda speranța românilor că în curând aceștia își vor putea recăpăta încrederea în instituțiile statului", scrie Ştirbu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.