Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL desființează OUG pentru modificarea Codului Muncii: 'Decizia nu trebuie să fie administrativ-politică'

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, după ce Guvernul a adoptat OUG privind introducerea salariului minim garantat în plată, că Executivul nu trebuie să aibă nicio treabă cu stabilirea salariului minim brut pe economie.

Mihai Fifor reacționează după incidentul ruso-american de la Marea Neagră: 'O atitudine cel puțin bizară din partea Rusiei. A fost o provocare evidentă'

”Poziţia oficială a PNL privind salariul minim este aceea că Guvernul nu trebuie să aibă nicio treabă cu stabilirea salariului minim brut pe economie. Decizia nu trebuie să fie administrativ-politică, luată de Guvern, ci decizia privitoare la salariul minim pe economie trebuie să fie rezultatul negocierii dintre patronate şi sindicate, între partenerii sociali şi trebuie să aibă la bază indicatori economici obiectivi care să împiedice fluctuaţiile. Mai precis, fie se stabileşte creşterea economică, fie se stabileşte creşterea salariului mediu brut, fie se stabileşte indicele de productivitate, varianta pe care o preferăm noi, pe ramură. Iar creşterea salariului minim pe economie, din punctul nostru de vedere, trebuie să se facă pe ramură, în funcţie de indicele creşterii de productivitate, prin negociere între patronate şi sindicate. Atâta timp cât va rămâne la Guvern, decizia va fi subiectivă şi nu va avea în spate considerente de natură economică ci numai considerente de natură politico-electorală”, a declarat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă, conform news.ro.

Guvernul a modificat, vineri, prin Ordonanţă de Urgenţă, Codul Muncii, vizând introducerea salariului minim garantat în plată, diferenţiat în funcţie de studii şi vechimea în muncă. Cuantumul salariului minim brut pe economie va gi stabilit ulterior, prin Hotărăre de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.