Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, despre alegerile pentru Primăria Capitalei: Situația e un pic mai complicată

PMB primaria capitalei

Parlamentul României a modificat recent Legea alegerilor locale, care prevede, printre altele, alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, alegerea președintelui consiliului județean de către consilierii județeni și menținerea pragului electoral de 5% pentru partidele politice.

Chestionat pe acest subiect, prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban, care și-a anunțat participarea în competiția din partid pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, a precizat că edilul în funcție, Sorin Oprescu, este avantajat întrucât alegerile vor avea un singur tur de scrutin.

"Nefiind alegeri în două tururi, situația e un pic mai complicată. E avantajat primarul în funcție. Al doilea lucru, oarecum un dezavantaj, este că PSD nu a avut niciodată un concurent pe electoratul de stânga, el aproape întotdeauna a concentrat voturile alegătorilor de stânga. În timp ce în dreapta spectrului politic a existat o competiție, au fost mai mulți candidați", a declarat Ludovic Orban la Adevărul Live.

În plus, a subliniat liberalul, electoratul de dreapta este mai puțin interesat de alegeri decât electoratul de stânga.

El a precizat că nu a vorbit cu președintele Klaus Iohannis despre decizia sa, dar că liderii PNL știau de intenția sa de a candida.

Potrivit lui Orban, procedura de desemnare a candidatului PNL nu e 100% obiectivă, însă a adăugat că nu îi privește ca pe niște adversari pe colegii înscriși în aceeași competiție. "Bucureștiul are nevoie de o viziune unitară. Nu poate o primărie de sector să aibă o altă strategie de dezvoltare decât cea de la Consiliul General al Municipiului București", a subliniat Ludovic Orban.

Până în prezent, și-au mai anunțat înscrierea în competiția internă din PNL Cristian Bușoi, Costică Canacheu și Petre Roman.





ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.