Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, despre revizuirea Constituției: Ponta nu e pe subiect

pocora

Purtatorul de cuvânt al deputatilor liberali, Cristina Pocora, a declarat miercuri ca PNL discuta despre revizuirea Constitutiei în comisia parlamentara de resort, iar faptul ca premierul Victor Ponta cere o întâlnire pe aceasta tema cu partidele parlamentare arata ca 'nu e pe subiect'.

'Avem aceste întâlniri permanent în cadrul comisiei, acolo se discuta despre revizuirea Constitutiei. Mai mult, ceea ce noi solicitam si vrem în aceasta comisie este sa facem o ampla discutie pe revizuirea Constitutiei, sa discutam de la început pe fiecare articol. PNL e în comisie si discuta despre revizuirea Constitutiei, domnul Ponta cred ca nu e pe subiectul acesta', a spus Pocora la Palatul Parlamentului.

Ea a adaugat ca PNL nu este de acord cu 'graba' PSD de a finaliza proiectul de revizuire a Constitutiei.

'Daca discutam despre revizuirea Constitutiei, discutam pe fiecare articol. Daca domnul Ponta si PSD se grabesc, atât timp cât mai este domnul Ponta într-o functie sa-i ofere niste prerogative sau niste puteri în plus domnului Ponta, e problema lor si noi nu suntem de acord', a mentionat Pocora.

Premierul Victor Ponta a cerut marti conducerii PNL sa nu ''saboteze proiectul de revizuire a Constitutiei'' si a propus liderilor partidelor parlamentare o întâlnire în care sa se decida finalizarea procesului tinând cont de observatiile Comisiei de la Venetia si ale Curtii Constitutionale.

'Fac un apel foarte, foarte hotarât la conducerea PNL sa nu saboteze proiectul de revizuire a Constitutiei!!! Din motive politicianiste greu de înteles astfel se va pierde o oportunitate care apare o data la 10-15 ani de a moderniza institutiile statului si de a adapta sistemele de protectie a drepturilor fundamentale! Orice reforma reala a vietii politice nu poate fi completa fara modificarea Constitutiei! Si trebuie sa le reamintesc parlamentarilor liberali ca aceasta a fost una dintre principalele promisiuni pe care le-am facut în campania din 2012 când am fost toti alesi! Îngroparea acestui proiect ar fi o grava tradare a tuturor celor care au avut încredere în noi'', a scris Ponta pe Facebook.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.