Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL - din rău în mai rău

sigla pnl

Ieri PNL s-a mai făcut încă o dată de râs. După ședința Biroului Politic, liderul partidului, Raluca Turcan, a avut o declarație stupefiantă. În câteva cuvinte, Turcan ne spune că legea salarizării va provoca haos, dar cu toate acestea există parlamentari liberali care vor vota pentru.

„PSD va trebui să răspundă 100% pentru această lege, care este haotică, este lipsită de stimulare pentru angajaţii din sistemul public şi este, per ansamblu, o nenorocire politică. (...) Foarte mulţi colegi (din PNL - n.r.) vor vota împotrivă. Probabil că în plen votul va fi, în principiu, de respingere. Vor fi însă şi câţiva colegi care au discutat cu colegii prezenţi în administraţia publică locală şi care i-au încurajat să voteze. Aşadar, e posibil să fie şi câteva voturi de susţinere a legii salarizării unitare, dar cei mai mulţi colegi din PNL resping această făcătură de lege pe sistemul public de salarizare”, a afirmat Turcan.

Vezi şi: Final de campanie pentru șefia PNL. Notă de plată scumpă pentru strategii falimentare

De ce a dat Turcan această declarație? Lidera PNL a dorit să se delimiteze de grupul liberal care avea opinie contrară și care în ședința BPN a pledat pentru votarea legii. Cuplul Falcă-Bolojan a cerut ca liberalii să voteze pentru, motivând că este o presiune din partea primarilor din teritoriu pentru ca această lege să fie aprobată. Sursele noastre spun că în timpul ședinței acest subiect a încins atmosfera. Bolojan și Falcă au făcut presiuni pentru ca PNL să voteze această lege, ignorând faptul că un asemenea gest politic va atrage din nou critici din partea celor care spun că de multe ori PNL face blat cu PSD. De altfel, nu este prima oară când cei doi susțin o lege care vine în ajutorul primarilor, ignorând interesul general al partidului. Falcă a fost cel care a susținut public ca votul pentru alegerea primarilor să rămână într-un singur tur, fiind la acel moment chiar admonestat de Alina Gorghiu. Rezultatul s-a văzut. PNL a pierdut alegerile locale într-un mod dezastruos. Fără posibilitatea de a încheia alianțe în turul 2, cu un USR care a diminuat scorul liberalilor, votul într-un singur tur a fost un imens cadou făcut psd-iștilor.

Declarația de ieri a Ralucăi Turcan ne mai arată un lucru: lipsa de autoritate care există în acest moment în PNL. Deși a fost o decizie majoritară luată în cadrul forumului politic, ea nu este respectată de către parlamentari. Anticipând faptul că parlamentarii liberali nu vor respecta decizia BPN, Turcan ne-a anunțat încă de ieri de faptul că votul va fi împărțit.

Dacă PNL va continua să facă politică în acest mod, se va prăbuși. Fără să aibă o identitate clară, fără să existe un om cu autoritate care să poată impune o minimă disciplină, fără mesaje convingătoare, PNL va rămâne o pradă ușoară atât pentru concurenți mici - ALDE, USR -, cât și pentru marele partid de pe partea stângă, PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.