Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, după decizia DIICOT în dosarul 10 august: Lucrurile nu vor rămâne așa în privința represiunii coordonate de PSD!

Kanal D
protest 10 august

Nemulțumirea socială privind decizia DIICOT în dosarul 10 august este împărtășită sincer de fiecare liberal, a afirmat vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi. Acesta a adăugat că "lucrurile nu vor rămâne așa", dar și că devine esențial să aflăm rezultatele anchetei interne a MAI pentru identificarea și sancționarea celor responsabili de abuzurile comise împotriva protestatarilor pașnici:

Vezi și: Raluca Turcan acuză PSD de infectările din România: 'Au fost măcelărite în Parlament, ne-a îngreunat foarte mult activitatea'

“Ca orice hotărâre a procurorilor sau a judecătorilor, decizia DIICOT în dosarul 10 august trebuie luată ca atare și respectată, aceasta putând fi verificată doar în cadrul unui control ierarhic deja anunțat. Sute de protestatari nevinovați din societatea civilă - dar și membri ai PNL sau ai Opoziției anti-Dragnea - au fost răniți și gazați atunci, deci nemulțumirea socială este împărtășită sincer de fiecare liberal.

Există, însă, o prerogativă disciplinară ce poate fi folosită de ministerul de Interne. În contextul de azi, devine esențial să aflăm rezultatele anchetei interne pentru identificarea și sancționarea - măcar pe linie disciplinară! - a celor care se fac responsabili de abuzurile comise împotriva protestatarilor pașnici. În plus, pe o serie de capitole relevante cercetarea penală continuă - și am încredere că procurorii vor face dreptate.

Fără sancțiuni și îmbunătățiri legislative, 10 august va fi un precedent periculos pentru funcționarea în limite constituționale a instituțiilor de forță și, implicit, pentru democrația din România.

Lucrurile nu vor rămâne așa în privința represiunii coordonate de PSD! Lucrurile se vor schimba și în privința modului în care Jandarmeria gestionează adunările publice, pentru că proiectul de lege menit să lărgească dreptul de protest este finalizat, semnat și intră deja pe circuitul legislativ.

Lucrurile nu vor rămâne așa!”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.