Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL exclude ideea unui Guvern de uniune naţională

QUINTUS

Preşedintele Klaus Iohannis i-a spus delegaţiei liberale de la Cotroceni că dacă alegerile anticipate nu sunt posibile se va gândi să propună un premier pentru un Guvern de tehnocraţi a declarat preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, membru în delegaţia primită de şeful statului joi la consultările pentru formarea unui nou Executiv.

Mircea Ionescu Quintus spune că soluţia PNL este organizarea de alegeri anticipate. Seniorul liberal precizează în nume personal că varianta a doua o reprezintă un Guvern de tehnocraţi.

Întrebat, la RFI, cum vede ideea unui Guvern de uniune naţională, Quintus a exclus o astfel de variantă: "Doamne fereşte! Vreau să vă spun că într-un asemenea Guvern de uniune naţională Partidul Naţional Liberal nu se va găsi. Noi nu mai putem să colaborăm sub nici un fel de semn al interesului naţional cu Partidul Social Democrat şi cu altele, mă gândesc la ALDE, care este rupt prin trădare din partidul nostru sau chiar partidul domnului Oprea, care văd că s-a aşezat încă acolo unde nu îşi mai are locul în Guvern. Prin urmare, nu putem să colaborăm cu oameni cu care nu ne putem înţelege pe nici un fel de problemă importantă".

În ceea ce privește răspunsul pe care l-a dat joi la Cotroceni preşedintele Klaus Iohannis vizavi de dorinţa PNL de a avea alegeri anticipate, Mircea Ionescu Quintus a arătat că președintele este conștient de greutatea realizării lor: "Domnul preşedinte Iohannis a luat în considerare, cunoştea şi dânsul această dorinţă ajunsă până la Cotroceni a unor alegeri anticipate, îşi dă seama de greutatea realizării lor şi nouă ne-a spus că în cazul în care acest lucru nu este posibil, se va gândi să propună un premier pentru un Guvern de tehnocraţi. Dar a spus această părere în cazul în care în urma altor... că probabil săptămâna viitoare vor fi continuate aceste consultări cu partidele politice, dacă se ajunge la concluzia că alegerile parlamentare nu sunt posibile, ceea ce eu cred cu experienţa pe care o am, se ia în discuţie o altă soluţie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.