Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL face o propunere provocatoare pentru PSD: Ce-și doresc liberalii

psd pnl

Partidul Naţional Liberal (PNL) propune ca toate pensiile, indiferent de valoarea acestora, să fie scutite de impozit, apreciind că în acest fel se va crea o stare de echitate între toţi pensionarii, a declarat vineri, la Deva, senatorul PNL Carmen Hărău.

Ea a precizat că PNL a depus la Senat un proiect de lege prin care se prevede ca pensionarii să nu mai plătească impozitul de 16% pe venitul din pensii, impactul bugetar prin aplicarea acestei măsuri în cazul tuturor pensiilor fiind estimat la circa 8-9 miliarde de lei, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cum a ajuns România colonia Europei. SEMNAL DE ALARMĂ

"Din punctul nostru de vedere ar trebui renunţat rapid la pensiile parlamentarilor, că poate se găsesc resurse de susţinere a eliminării impozitului pe pensie pentru toţi pensionarii. Justiţie socială, în sens liberal, înseamnă să nu faci discriminare mai cu seamă în ceea ce-i priveşte pe pensionarii care au pensii rezultate din contribuţie", a declarat senatoarea Carmen Hărău.

La rândul său, deputatul PNL, Lucian Heiuş, a menţionat că de eliminarea impozitului pe veniturile din pensiile de până la 2.000 de lei beneficiază acum circa 1,1 milioane de persoane. Acesta a subliniat că în mediul financiar există un principiu potrivit căruia impozitele trebuie să fie echitabile şi uniforme pentru toate categoriile de venituri.

Citește și: DOVEDIT ȘTIINȚIFIC Cu cât crește riscul de atac de cord în cazul celor care consumă alcool

"Sunt 1,1 milioane de pensionari care nu mai plătesc impozit pe venitul din pensie. Suma cu care sunt ajutaţi nu este semnificativă. (...) Am semnat un proiect de lege ca toate pensiile să fie scutite de plata impozit pe venit. Atunci putem spune că este un act de dreptate pentru toţi pensionarii din România", a arătat deputatul Lucian Heiuş.

El a apreciat că numărul pensionarilor care vor beneficia de scutirea de impozitare pe venitul din pensie va creşte cu alte circa 3 milioane de persoane.

Citește și: Energia fotovoltaică va devansa cărbunele și devine cea mai ieftină sursă de energie din lume

Proiectul de lege ar urma să fie discutat în Parlament în sesiunea care începe în luna februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.