Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Guvernul a operat rectificarea bugetară fără avizul Consiliului legislativ. E halucinant

pnl.ro
pnl sigla

PNL a transmis, vineri, că declarația premierului, Viorica Dăncilă despre întârzierea publicării în Monitorul Oficial a rectificării bugetare este una halucinantă și care arată ilegalitatea comisă de Guvern care face rectificarea fără avizul CSAT și al Consiliului Legislativ.

„Uneori analfabetismul actualului premier, Viorica Dăncilă, în materie de proceduri legislative, scoate la iveală ilegalitățile pe care actualul Guvern le comite. Rectificarea bugetară a fost operată nu numai fără avizul obligatoriu al CSAT, ci și fără avizul Consiliului Legislativ, de asemenea, obligatoriu. Astăzi, premierul a fost întrebat în legătură cu întârzierea publicării rectificării bugetare în Monitorul Oficial, iar explicația domniei sale a fost una halucinantă.Ținând cont de afirmațiile premierului Dăncilă, Guvernul trebuia să aștepte avizul Consiliului Legislativ și să opereze eventualele modificări prealabil ședinței de Guvern în care urma a fi adoptată ordonanța de urgență. Altfel, adoptarea ordonanței de urgență fără avizul Consiliului Legislativ este vădit ilegală”, a transmis PNL într-un comunicat de presă remis vineri MEDIAFAX.

Liberalii au reamintit că PNL și președintele României, Klaus Iohannis, au sesizat CCR cu privire la ordonanța de urgență modificată în ședința de miecuri a Guvernului.

„Totodată, modificarea ordonanței de urgență ulterior adoptării acesteia în ședința de Guvern din 5 septembrie este, de asemenea, ilegală ca urmare a publicării în Monitorul Oficial. Aceasta deoarece ar fi necesitat o nouă ședință de Guvern care să valideze nouă formă a actului normativ. Reamintim că Președintele României și PNL au solicitat Avocatului Poporului sesizarea la CCR a ordonanței de urgență, iar în acest sens PNL va înainta în cursul săptămânii viitoare argumentația necesară, care va include această încălcare a legilor în vigoare cu privire la procedura de adoptare a rectificării bugetare”, se mai arată în comunicatul trimis de PNL.

Întrebată vineri de ce s-a întârziat cu publicarea în Monitorul Oficial, Viorica Dăncilă a precizat: "Imediat după ședința de Guvern, rectificarea bugetară a plecat către Consiliul Legislativ. Vreau să precizez că avem în vedere 200 de pagini care trebuiesc citite, verificate, avem cifre și fiecare cifră trebuie verificată foarte bine. S-a întors de la Consiliul Legislativ ieri, în jur de ora 12.30, a plecat către Ministerul Finanțelor Publice, a urmat o nouă verificare și punerea în concordanță cu cerințele Consiliului Legislativ. De azi de dimineață, a plecat la Monitorul Oficial".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.