Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL își amână validarea listei pentru alegerile europarlamentare din cauza Laurei Codruța Kovesi/SURSE

PNL

Liberalii nu vor valida, în ședințele BEX și BPN de luni, lista candidaților pentru europarlamentare, pentru că actualii eurodeputați, înscriși în competiție pentru un nou mandat, nu vor putea participa la reunini, deoarece vor fi la Bruxelles, au declarat surse politice.

Citește și: Sondaj CURS - PSD continuă scăderea. ALDE și Pro România se consolidează, PNL e în ușoară revenire. USR și PLUS se mențin

În contextul în care PNL a anunțat public sprijinirea candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, europarlamentarii PNL vor susține acest lucru, în condițiile în care fosta-șefă a DNA urmează să fie audiată în Comisia LIBE a Parlamentului European la sfârșitul lunii februarie au explicat sursele citate, pentru MEDIAFAX.

Procesul de selecție pentru șefia Parchetului European urmează să fie finalizată până la finele lunii martie.

Nici Vasile Blaga, unul dintre candidații eligibili la europarlamentare nu poate participa, din motive personale, la reuniunile de luni ale forurilor statutare ale PNL, iar un alt candidat Gheorghe Falcă nu va fi prezent din cauza unor probleme de sănătate, primarul Aradului fiind internat în spital, potrivit surselor menționate.

Prin urmare, audierea candidaților pentru europarlamentare și validarea listei PNL vor fi amânate cu aproximativ două săptămâni.

Potrivit surselor citate, liberalii mizează pe obținerea 10 locuri de eurodeputați la alegerile care vor avea loc pe 26 mai, însemnând un scor al PNL între 25 și 30%. Configurația listei partidului condus de Ludovic Orban ar fi următoarea: Mircea Hava, Siegfried Mureșan (europarlamentar PNL), Vasile Blaga, Cristian Bușoi (europarlamentar PNL), Daniel Buda, Adina Vălean (europarlamentar PNL), Gheorghe Falcă și Dan Motreanu, potrivit surselor citate.

Chiar dacă fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a fost printre primii care și-au depus candidatura pentru competiția internă la europarlamentare, acesta pare a nu se mai regăsi pe locuri eligibile.

Liderului liberal Ludovic Orban îi revine exclusiv alegerea persoanei care va deschide lista PNL la europarlamentare, nefiind necesar ca acea persoană să fie membru de partid sau să îşi fi depus dosarul de candidatură pentru alegerile în PE.

În acest context, sursele menționate au precizat, pentru MEDIAFAX, că o posibilitate ar fi ca Rareș Bogdan să deschidă lista la europarlamentare, în condițiile în care în sondajul intern al PNL acesta a avut o cotă de popularitate pozitivă de aproape 40%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.