Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îi dă șah cancelarului austriac Nehammer/ Rezoluția Congresului PPE va cere aderarea deplină a României la Spațiul Schengen

Radu Pop
foaiatransilvana.ro
romania austria schengen

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că liberalii români au negociat pentru rezoluția Congresului PPE de la București o mențiune expresă în favoarea aderării complete a României în Schengen.

„Am reușit să negociem introducerea, în cadrul rezoluției, a unui paragraf special pentru integrarea deplină României și a Bulgariei la Spațiul Schengen. După intrarea în Schengen cu spațiul aerian, așteptăm o aderare deplină”, a spus europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

El a adăugat că liberalii români vor urmări cu atenție atitudinea popularilor austrieci aflați la București, care vor trebui și ei să se exprime cu privire la documentele supuse votului congresului Partidului Popular European.

Nehammer încearcă să pună piedici

Surse politice afirmă că oamenii cancelarului austriac Karl Nehammer încearcă că împiedice adoptarea unei rezoluții explicite pe Schengen în favoarea României și Bulgariei, căutând să lege această temă de subiectul energiei nucleare în Uniunea Europeană, în speranța că nu se va întruni consensul și astfel va pica întreaga rezoluție.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, declarase luni, în avanpremiera Congresului PPE, că „abia așteaptă” să vadă cum se vor poziționa reprezentanții Austriei vizavi de documentul final al congresului.

De la începutul anului, România face presiuni politice constante pentru ca Austria să accepte integrarea deplină a țării noastre în Schengen, după ce a fost cu greu de acord ca să permită aderarea parțială, cu spațiul aerian și maritim. Această aderare parțială a fost decisă în decembrie și va intra în vigoare la sfârșitul acestei luni, pe 31 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.