DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PNL îl acuză de abuz pe primarul PSD al Sectorului 4 din București

daniel-baluta-inq-ovidiu-micsik

Grupul Consilierilor Partidului Național Liberal din Consiliul Local al sectorului 4 a decis ca, în cazul în care proiectele de hotărâre propuse de primarul PSD, Daniel Băluță, nu respectă legea sau sunt abuzive, să se retraga pe o perioada nedeterminată de la lucrările Consiliului, atât din comisiile de specialitate, cât și din plen.

Decizia de astăzi a fost determinată de următoarele:

1. La ultima ședință a Consiliului Local al sectorului 4 am fost martorii mai multor încălcări ale legii. La inițiativa primarului PSD Daniel Băluță pe ordinea de zi a consiliului s-au aflat proiecte de hotărâre care nu au respectat prevederile legale pentru a putea fi dezbătute și votate.

Ne referim aici la cele 7 proiecte de hotărâri care au vizat schimbări de organigrame, state de funcții și regulamente de funcționare ale principalelor instituții ale administrației sectorului 4.

Conform articolului 107 alin. (1) din Legea nr.188/1999, aceste proiecte de hotărâri, care vizau prin conținutul lor funcționari publici, trebuiau însoțite de avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Acest aviz este prealabil și obligatoriu.

Partidul National Liberal consideră că prin introducerea acestor proiecte de hotărâri pe ordinea de zi a Consiliului Local, Primarul a încălcat legea. Sub falsa motivație a unei organizări mai eficiente, primarul Băluță dorește să mulțumească susținătorilor politici din campanie oferindu-le locuri de muncă.

2. Pe ordinea de zi a ședinței consiliului local al sectorului 4 de azi, 12.08.2016, se află mai multe proiecte de hotărâri cu aplicabilitate generală, care fac obiectul legii nr. 52/2003, actualizată și republicată, privind transparența decizională în administrația publică. Conform articolului 7 din legea amintită, următoarele proiecte de hotărâre ar fi trebuit să beneficieze de 30 de zile de consultare și dezbatere publică înainte de a fi suspuse votului în consiliul local:

· Proiectul de Hotărâre privind aprobarea "Regulamentului de repartizare, încheiere şi administrare a locuințelor din fondul locativ de stat din Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti", a "Criteriilor în baza cărora se repartizează locuințele sociale";

· Proiectul de Hotărâre privind stabilirea procedurii de întocmire a dosarelor şi a metodologiei de aprobare a ajutoarelor de urgenţă sub formă de tichete de sociale, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun;

· Proiectul de hotărâre privind întreținerea/repararea/cosmetizarea spațiilor de desfacere prin care se distribuie presa, cărțile şi produsele de papetărie şi a chioșcurilor prin care se pun în vânzare flori şi aranjamente florale, amplasate pe domeniul public și privat de pe raza sectorului 4 al Municipiului București.

De asemenea, Partidul National Liberal consideră că mecanismul de consultare și dezbatere publică trebuia activat și pentru Proiectul de Hotărâre privind rectificarea bugetului local al Sectorului 4 pe anul 2016 întrucât este vorba despre reașezarea priorităților de dezvoltare ale sectorului 4 și îi vizează implicit pe toți locuitorii acestui sector.

Totodată, Partidul National Liberal condamnă cu fermitate acțiunile abuzive ale conducerii primăriei sectorului 4 prin care a creat o stare de tensiune și neliniște în rândul angajaților. Folosind pretextul schimbărilor de organigrame, primarul Băluță plătește polițe politice și dorește să scape de persoanele care aleg să își păstreze integritatea morală și profesională, refuzând să devină complici la încălcările legii dictate de domnia sa.

” În susținerea celor de mai sus, precizăm ca există angajați ai Primăriei Sectorului 4 care au formulat deja plângeri prealabile prin care reclamă abaterile de la lege făcute prin adoptarea hotărârilor propuse de primarul Băluță de modificare a statelor de funcții, organigramelor și regulamentelor de funcționare în ședința consiliului local din data de 29 iulie 2016.”, se arată într-un comunicat al PNL.

Grupul Consilierilor PNL își rezervă, de asemenea, dreptul de a sesiza instituțiile statului, începând cu Instituția Prefectului pentru gravele încălcări ale legii de la nivelul administrației PSD de la Primăria Sectorului 4.

Grupul Consilierilor PNL din Consiliul Local al Sectorului 4 nu va tolera acțiunile repetate de încălcare a legii comise de către Primarul Băluță și acoliții acestuia și trage, în acest fel, un semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă în administrația locală a sectorului 4.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.