Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

15 ianuarie - o zi importantă pentru PNL. Ce sărbătoresc liberalii

alina gorghiu mircea ionescu quintus

PNL marchează astăzi o zi importantă din istoria sa. Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu arată, într-un mesaj pe o reţea de socializare, că liberalii implinesc astăzi 25 de ani de la reînfiinţarea PNL prin reînscrierea în registrul partidelor politice. Potrivit acesteia, democratizarea şi occidentalizarea României sunt strâns legate de evoluția și parcursul PNL și a culminat, în anul 2014, cu alegerea primului președinte liberal al României. Totodată, aceasta face apel la unitate pentru a putea fi îndeplinite două din obiectivele partidului: finalizarea fuziunii PNL cu PDL şi asumarea guvernării.

"Se împlinesc astăzi 25 de ani de când seniorii liberali au trăit momentul istoric în care, după dărâmarea comunismului, au putut să reînscriere PNL în registrul partidelor politice. În tot acest sfert de veac, indiferent de obstacolele politice apărute, liberalii nu s-au dezis niciun moment de valorile lor fundamentale - libertatea de exprimare, promovarea drepturilor cetățenești, pluripartidismul autentic, înțelegerea și respectarea conceptului de proprietate, de justiție și dreptate.
Astfel, drumul democratizării și occidentalizării României este strâns legat de evoluția și parcursul PNL și a culminat, în anul 2014, cu alegerea primului președinte liberal al României.
Sărbătorirea a 25 de ani de la reînscrierea PNL prinde partidul într-un punct de cotitură, care marchează o nouă etapă de evoluție. Finalizarea celei mai mari fuziuni de partide din perioada post-decembristă și asumarea guvernării sunt obiective îndrăznețe, pentru care avem nevoie, mai mult decât oricând, de unitate și de viziune. N-am nicio îndoială că le avem pe ambele și că, în anii următori, vom consolida rolul PNL în definirea democrației românești.
La mulți ani, PNL! La mulți ani, dragi liberali!", a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.