Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, incantat ca Zegrean le-a dat dreptate. Legea electorala poate fi schimbata cum vor ei

gorghiu

PNL saluta punctul de vedere al presedintelui CCR Augustin Zegrean care sustine ca prin Constitutie nu este blocata decizia politicului de a avea alegeri 'intr-un tur, in doua tururi sau in zece tururi'. Astfel din aceasta afirmatie PNL intelege ca CCR le-a dat unda verde sa modifice legea electorala.

"Un punct de vedere care confirmă ce spune PNL", a scris co-presedintele PNL Alina Gorghiu pe Facebook, farcand trimitere la afirmatia lui Zegrean:

"Un tur sau două tururi sau zece tururi este o opțiune politică. Constituția nu spune că alegerile trebuie să se facă într-un tur sau două tururi, ci că trebuie să fie alegeri libere, periodice și corecte. De aici încolo este la latitudinea politicienilor să stabilească".

Desigur aceasta afirmatie nu are nici valoare de decizie CCR, nu le da nici majortatea in Parlament liberalilor pentru a schimba legea si nici nu infirma motivul invocat de premierul Dacian Ciolos in refuzul sau de a reglementa prin OUG alegerea primarilor in doua tururi - e o decize politica, pe care trebuie sa o ia politicul, nu un Guvern independent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.