Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, îngrijorat de o lege controversată adoptată în Polonia

sigla noua pnl

Patru asociaţii internaţionale de apărare a libertăţii presei au depus ieri plângere la Consiliul Europei, denunţând o lege controversată adoptată zilele trecute în Polonia, care ameninţă independenţa radioului şi televiziunii publice. Şefii acestora, aleşi până acum prin concurs, urmează să fie desemnaţi de guvern, mai precis de ministrul de finanţe.

Semnatarii plângerii cer partidului conservator polonez "Lege şi Justiţie", aflat la putere, să renunţe imediat la această lege care mai rămâne doar să fie promulgată de preşedintele ţării, care provine din acelaşi partid.

Într-o declaraţie pentru RRA, şeful delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, deputatul PNL Ionuţ Stroe, a spus că este îngrijorător acest proiect şi a subliniat că o presă liberă este esenţială într-o democraţie.

Este cel puţin îngrijorător în acest moment ca societăţi comerciale ca radioul, televiziunea, agenţia naţională de presă sa fie practic transferate în momentul de faţă sub o nouă instituţie creată de actuala putere, fie că se numeşte un consiliu al canalelor mass-media naţionale. Este îngrijorător atât prin conţinutul proiectului legislativ care se spune că ar putea să pună în pericol pluralismul şi independenţa posturilor publice, dar este îngrijorătoare şi această procedură a introducerii rapide în parlament în scopul dezbaterii imediate fără o consultare publică şi fără a beneficia de pe urma unei consultări şi unei dezbateri parlamentare reale. Practic, legea a trecut în ultima zi a anului. Acum toate aşteptările sunt îndreptate către preşedinte care va respinge sau va aproba legea adoptată de parlament. Dar mai mult decât atât, Comisia Europeană îşi doreşte a purta un dialog cu Polonia, o democraţie consolidată a UE, iar lucrurile sunt clar şi bine definite la nivel european. Importanţa garantării libertăţii presei este esenţială în funcţionarea unei democraţii, cu atât mai mult cu cât vorbim de o ţară din UE, o ţară puternică”, a declarat Stroe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.