Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, IRONII la adresa Gabrielei Firea după desemnarea noului manager al Spitalului Colentina

gabriela firea

"Aproape că nici nu mai contează că doamna manager interimar de la spitalul Colentina este în cercul apropiaţilor doamnei primar general, dat fiind valul de oameni fără legătură cu funcţia pe care Gabriela Firea i-a îngrămădit în administraţia Capitalei. Ce contează însă este aceeaşi atitudine arogantă faţă de oameni, întâlnită la liderii PSD care fac ce-i taie capul în instituţiile pe care le conduc. Fix cum dl Ponta spunea „că votul este o lozincă”, vine acum şi managerul de la Colentina şi spune că „binele pacientului este o lozincă” - deci a trecut testul, gândeşte ca un pesedist, e bun pe funcţie.

Măcar doar şi pentru faptul că numirea pe care primarul a făcut-o la conducerea Spitalului Colentina riscă să blocheze activitatea spitalului, Gabriela Firea are obligaţia să prezinte public criteriile care au stat la baza numirii managerului, precum şi programul de management al doamnei doctor Silvi Ifrim.

Ce se întâmplă la Spitalul Colentina este cel mai bun exemplu al modului în care schimbarea managerului după bunul plac al primarului general poate afecta funcţionarea unui spital. Un manager care-şi făcea treaba şi era apreciat în spital şi de pacienţi este schimbat la primul pretext convenabil doamnei Firea şi este înlocuit cu un manager al cărui unic merit este apartenenţa la cercul rafinat de amici ai dnei Firea.

Citește și: Scandal URIAȘ la Spitalul Colentina: Reacția primarului Capitalei, Gabriela Firea

Fugă de responsabilitate a primarului Gabriela Firea- care declara ieri “că în atribuţiile sale intră doar numirea managerului spitalului”- este ridicolă. Dna primar bâjbâie după justificări şi îi ia de proşti pe oameni: pentru fiecare semnătură, pentru fiecare om numit într-o funcţie şi pentru orice leu cheltuit responsabilitatea este a şefului instituţiei, iar modul în care primarul general se achită de aceste responsabilităţi este clar.

După ce anul trecut a fost făcut un pas înainte prin modificarea regulilor privind accesul în funcţia de manager, prin reglementarea conflictelor de interese, prezentarea programului de management în faţă comunităţii locale, Guvernul PSD ne întoarce de unde am pornit. Până când nu vom respecta criterii clare de profesionalism şi moralitate, până când nu vom asigura transparenţă totală în tot ceea ce ţine de selectarea conducerii spitalelor, nu se va reuşi nicio schimbare în sistemul de sănătate.", s-a arătat într-un comunicat remis Știripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.