Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL își judecă penalii după un 'principiu creștin străvechi': Noi tratăm fiecare situaţie in personam

Facebook
pnl

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că măsura suspendării din partid a primarului din oraşul-staţiune Sângeorz-Băi, care, luni, a primit o condamnare penală în primă instanţă, va fi analizată în Biroul Politic Judeţean abia după ce va intra în posesia dispozitivului sentinţei şi a motivării acesteia, scrie Agerpres.

"Nu s-a luat nicio măsură, pentru că nici dispozitivul sentinţei, nici motivarea sentinţei nu ne-au parvenit. Ne aflăm în interiorul termenului de motivare. În momentul în care vom avea aceste documente, ne vom aşeza la masă, ne vom uita pe lege, vom citit ce scrie în Statutul PNL şi vom decide", a spus Turc.

Întrebat de ce ar avea nevoie de motivarea sentinţei, în condiţiile în care Statutul PNL prevede suspendarea de drept din partid a oricărui membru care primeşte o condamnare în primă instanţă, Ioan Turc a spus că o astfel de decizie trebuie luată "pe documente".

"Orice faptă se tratează in personam - e un principiu creştin străvechi. Nu există responsabilităţi colective, numai comuniştii aveau practica responsabilităţilor colective. Noi tratăm fiecare situaţie in personam, vedem exact ceea ce s-a întâmplat, vom avea documentele pe masă. Acum, iertaţi-mă, repet, suntem în interiorul perioadei în care, conform procedurii, se face motivarea. Aştept să văd aceste documente. Vom vedea aceste documente în Biroul Permanent Judeţean şi vom decide conform Statutului. (...) Cred că decizia trebuie să fie una corectă, fermă, conform Statutului şi pe documente, şi nu altfel", a afirmat Turc.

Ioan Turc nu a dorit să comenteze nici varianta în care primarul din Sângeorz-Băi, dacă va fi suspendat din partid, ar continua să fie susţinut de liberali pentru câştigarea unui nou mandat.

Primarul staţiunii balneare Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud, Traian Ogâgău (PNL), a fost condamnat luni de Judecătoria Năsăud la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Sentinţa nu este definitivă, Traian Ogâgău putând face apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Primarul a fost trimis în judecată în baza unui rechizitoriu întocmit de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, după ce, în cursul anului 2018, a aprobat închirierea unui teren către tatăl său, fără organizarea unei licitaţii şi fără a cere votul Consiliului Local al oraşului Sângeorz-Băi.

Ogâgău a fost ales primar al oraşului-staţiune Sângeorz-Băi în anul 2016, fiind singurul primar liberal din mediul urban din judeţul Bistriţa-Năsăud. Acesta şi-a făcut deja publică intenţia de a candida pentru al doilea mandat. Ogâgău mai are un proces penal pe rolul Judecătoriei Năsăud, pentru refuz de prelevare a probelor biologice.

Vezi si: SURSE - Noua echipă PSD: cine este în cărți .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.