Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, mișcare de ULTIMĂ ORĂ: Hotărârea privind funcţionarea Comisiei SRI, pe masa CCR

CCR

Liberalii au atacat, marţi, la Curtea Constituţională a României (CCR) hotărârea Parlamentului care modifică modul de funcţionare a Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. 

"Sunt două motive care încalcă Constituţia şi care cel mai probabil vor fi confirmate că această hotărâre practic lezează, pe de-o parte, cetăţeanul de rând, iar pe de altă parte, modul de funcţionare a Parlamentului", a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, marţi, la Parlament, informează agerpres.ro

Ea a susţinut că această hotărâre modifică statutul consfinţit de Constituţie pentru organismele Parlamentului. Turcan a adăugat că a obliga o persoană să se prezinte la Comisia SRI încalcă Legea fundamentală.

Ministrul Sănătăţii aruncă BOMBA: 'Am primit ameninţări...'


"În primul rând, o comisie permanentă a Parlamentului României a primit atribuţii de comisie de anchetă. Însă, în Regulamentul Camerei Deputaţilor şi Senatului, comisia de anchetă funcţionează pe o perioadă determinată. În aceste condiţii, practic se schimbă statutul consfinţit prin Constituţie privind organismele de funcţionare ale Parlamentului, care sunt comisiile permanente, comisiile speciale şi comisiile de anchetă", a explicat Turcan. 

Al doilea aspect, potrivit ei, este legat de chemarea la audieri şi la şedinţele acestei comisii a oricărei persoane. 

"Există decizii ale CCR care spun că la comisiile de anchetă pot fi obligate să vină la audieri doar persoanele care se află în raport cu instituţiile statutului, cu Camera Deputaţilor sau cu Senatul. Practic, PSD, încălcând Constituţia şi Regulamentul de funcţionare al celor două Camere, încearcă să transforme o comisie permanentă a Parlamentului României într-un instrument de presiune politică, probabil pentru a satisface iarăşi jocurile pe care le au şi le fac de decredibilizare a unor instituţii ale statului român", a afirmat Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.