Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL poate BLOCA la CCR referendumul pentru familie/ Reacția lui Dragnea: Sunt foarte 'consecvenţi'

ludovic orban

Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat marți, 12 septembrie, că formațiunea pe care o conduce va ataca la Curtea Constituțională legea de modificare a Legii referendumului, adoptată săptămâna trecută de Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională. Legea prevede procedura de declanșare a referendumului după ce inițiativa de modificare a Constituției trece de Parlament.

„Face parte din categoria proiectelor legislative susținute de cooperativa rechinilor roșii cu scopul de a reduce pe cât posibil atribuțiile președintelui”, a declarat Orban, cu referire la faptul că după adoptarea de către Parlament a proiectului de lege pentru modificarea Constituției, președintele nu mai are niciun cuvânt de spus. „Există o decizie a CCR care spune că intervalul orar de desfășurare a referendumului nu poate fi stabilit de Guvern, ci trebuie stabilit de Parlament”, a mai fost un alt motiv pentru sesizare invocat de Orban.

În replică, președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a acuzat pe liberali de lipsă de consecvență. „Sunt foarte consecvenți cei de la PNL. Am înțeles că președintele lor a anunațat că trebuie să se organizeze cât mai repede referendumul. Pe de altă parte, atacă la CCR. Să atace, să blocheze orice se poate bloca. Nu cred că vor fi probleme la Curte”, a declarat Dragnea.

Vezi și: Dragnea a făcut ANUNŢUL: Comisie de anchetă pentru arhiva SIPA

+++

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.