Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL propune TVA de 5% pentru toate alimentele

sigla noua pnl

Eugen Nicolăescu spune că nu înţelege graba Guvernului de a reduce TVA: "E greu să accepţi o grabă, o cursă de modificare a fiscalităţii, fără să ai toate argumentele economice şi sociale pe masă. Guvernul, nu ştiu de ce, sigur, politic putem să înţelegem, dar economic nu pot să înţeleg de ce se grăbeşte să vină cu o asemenea măsură, fără să aibă toate, toate, toate fundamentările, toate analizele efectuate (...). Încercăm să rezolvăm în câteva ore ceea ce într-o ţară normală se rezolvă în săptămâni sau în luni, pentru că o asemenea decizie nu-i o decizie de glumă, de joacă, e o decizie care afectează economia unei ţări (...). E o grabă nejustificată".

Deputatul liberal crede că "în acest moment, Guvernul greşeşte. Ar fi trebuit întâi să reducă asigurările sociale, pentru că ele ar fi uşurat povara fiscală a firmelor şi după ce consolida fiscal o parte din economie, ar fi trebuit să treacă şi la măsuri de creştere a consumului, prin reducerea TVA-ului".

Întrebat, la RFI, care variantă de reducere a TVA ar fi mai bună, o diminuare standard de la 24% la 20% sau una de la 24% la 9% pentru alimentele de bază, Eugen Nicolăescu a răspuns: "Ţinând cont de nivelul de viaţă al cetăţenilor, probabil, reducerea TVA-ului, dar nu la 9%, ci la 5% la toate alimentele ar însemna cel puţin două lucruri: ar creşte calitatea vieţii oamenilor, reducerea preţurilor cu 19 puncte procentuale, dacă ne-am duce la 5%, s-ar vedea cu adevărat în preţurile alimentelor, ar fi un şoc pe preţurile alimentelor şi oamenii ar putea să-şi cumpere în sfârşit alimentele de care au nevoie şi de o calitate mai bună şi în al doilea rând, ar încuraja vânzarea produselor agricole româneşti sau alimentare româneşti, care astăzi, din păcate, sunt într-o concurenţă cu produsele străine, unde subvenţiile sunt mult mai mari şi atunci eu cred că s-ar face mult mai mult şi anume, s-ar încuraja producţia românească".

Deputatul PNL crede că "dintr-o perspectivă strict politică, graba aceasta este o dorinţă imensă a lui Victor Ponta de a se reabilita, de a încerca să puncteze, de a fi personajul politic cel mai important din ţară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.