Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: 'PSD adoptă un comportament de funcționar de ghișeu arogant și răuvoitor'

sigla pnl

Dorin Dorba, viceliderul grupului senatorilor PNL, afirmă că alegerile din noiembrie 2014, oricâte amintiri dureroase ar provoca celor din PSD, au transmis câteva semnale precise de reformare a clasei politice și a formelor de alegere ale acesteia. Pe lângă eșecul ”vechilor rețete” de a cumpăra primari și voturi, prezidențialele anului trecut au mai trasat o linie obligatorie pentru clasa politică: adoptarea unei legislații care să asigure dreptul românilor din afara țării de a se exprima în alegeri, mai spune Dobra.

"Adoptând comportamentul unui funcționar de ghișeu, ce expediază și complică cererile alegătorilor, PSD a început o strategie de amânare a dezbaterilor privind ”votul prin corespondență” cu scopul evident de a aduce Parlamentul României în imposibilitatea de a le adopta la timp pentru alegerile parlamentare de anul viitor.

În acest scop, evident incorect și profund nedrept pentru românii umiliți deja anul trecut la ambasadele din toată lumea, PSD a anunțat ieri că ”a identificat 10 principii foarte importante”, prin vocea președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Aceasta în condițiile în care PNL a depus încă din luna martie proiectul de lege care reglementează acest domeniu, proiect ”realizat prin consultarea cu organizațiile din Diaspora, cu ONG-urile de specialitate dn țară, cu experții AEP, precum și cu reprezentanții ambasadelor UE” cum afirmă vicepreședintele PNL, Mihai Voicu.

În baza ”principiilor” anunțate de PSD, partid care, de altfel, recurge la principii doar atunci când urmărește să temporizeze o dezbatere necesară, nu și când dovedește capacitatea de le încălca în noiembrie 2014, ne putem aștepta ca laboratoarele PSD-iste să complice și mai mult dezbaterea ducând-o eventual la filosofia dreptului de a alege și, de ce nu, la existența acestui drept! Pentru că, prin stratagemele expuse în ultima perioadă, PSD tocmai asta face, pune sub semnul întrebării dreptul de a alege al cetățenilor români ce trăiesc în afara țării.

PSD nu identifică principii, ci reușește numai să încalce orice principiu minimal. Anul trecut a făcut-o și nu a învățat nimic, dovadă că e dispus să le încalce și la anul", mai spune Dorin Dobra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.