Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL trage cu 'săgeți' în PSD: 'Nu trebuie să fie impusă ideea de a face rotativa la o dată fixă!'

stiripesurse.ro
coalitie pnl psd

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că oricine înţelege că un Guvern nu se poate schimba în mijlocul unei situaţii sociale cum este greva din Educaţie şi că nimeni nu îşi permite să se joace cu instabilitatea. Stroe a adăugat că amânarea rotativei guvernamentale este o dovadă a responsabilităţii, iar premierul este un garant al stabilităţii.

”Oricine înţelege că nu poţi să schimbi un guvern în mijlocul unei situaţii sociale. În condiţiile în care şcolile sunt închise, în condiţiile în care sunt purtate negocieri, cei trei preşedinţi ai coaliţiei de guvernământ au spus foarte clar că asumă cu responsabilitate rezolvarea acestei situaţii şi e foarte important că nimeni nu îşi permite să se joace cu instabilitatea instituţională, iar pentru noi cel mai important acesta este înaintea oricărui calcul politic sau a altor chestiuni din planul secund”, a declarat Ionuţ Stroe, vineri seară, la Euronews România, după ce a fost întrebat când a aflat că premierul Nicolae Ciucă nu va demisiona vineri, relatează News.ro.

Stroe a spus că este vorba de un gest normal al premierului de a nu demisiona.

”Nu s-a schimbat nimic de ieri până astăzi şi acest gest este absolut normal. Nu cred că ar fi fost nevoie de şedinţe interminabile de partid să nu acceptăm şi să susţinem un gest de normalitate. Nu s-a schimbat nimic de ieri până astăzi. Guvernul şi premierul rămâne în funcţie şi, mai mult decât atât, asumă această continuitate pentru a rezolva problema crizei din Educaţie. Am văzut tot felul de ştiri pe surse, că ar exista tensiuni în PNL. Vă asigur că nu a fost vorba de aşa ceva şi, mai mult decât atât, e absolut normal ca acest act de responsabilitate să nu fie condiţionat de niciun fel de şedinţă de partid. Premierul Ciucă a spus foarte clar că rămâne la Palatul Victoria pentru rezolvarea acestei situaţii. Până ce situaţia din Educaţie nu se va rezolva, nu se discută niciun fel de element politic sau legat de rotativă sau de dezbateri interne ale unui partid sau funcţii sau ce probabil îşi doresc unii ce lansează astfel de mesaje”, a precizat Stroe.

Ionuţ Stroe a adăugat că premierul a preferat că nu demisoneze pentru a rezolva problema cadrelor didactice aflate în grevă.

”Atâta timp cât s-a constatat că evoluţia acestei situaţii nu este pozitivă, în sensul în care nu avem o soluţie, deocamdată premierul a preferat să continue pentru rezolvarea acestei situaţii. Noi am asumat situaţii din acestea şi rezolvarea problemelor după guvernări defectuoase. De fiecare dată, PNL niciodată nu a lăsat probleme sistemice în societate. Avem această răspundere pentru a asigura această stabilitate. Toate procesele guvernamentale trebuie să fie funcţionale în astfel de situaţii, aşa că înţelegem să continuăm şi să guvernăm până vom rezolva această situaţie. Ulterior vom trece şi la chestiuni politice. Am spus-o foarte clar, nu ne preocupă funcţiile, nu ne preocupă niciun fel sondaje sau cine pierde, cine câştigă, ne preocupă problemele oamenilor. Şi astăzi a arătat-o foarte limpede premierul Ciucă”, a spus Stroe.

Liberalul a precizat că zi de zi vor fi negocieri cu sindicatele din Educaţie

”Partidul a rezonat foarte bine, mai mult decât atât, susţine în continuare stabilitatea şi orice fel de demers pe care premierul Ciucă îl va face. Probabil vă veţi convinge şi dumneavoastră şi cei care nu sunt convinşi, că vor exista zi de zi negocieri cu sindicatele, că zi de zi premierul îşi va asuma şi va duce la îndeplinire ce a asumat şi din punctul nostru de vedere criza sperăm să se rezolve într-o perioadă cât mai scurtă. Nu ne grăbim în momentul de faţă la nicio rotativă, partidul este, în mod evident, angajat, ca şi premierul, în a asigura o guvernare funcţională, restul e în plan secund. Apropo de aşteptarea publică, nu trebuie să fie impusă ideea de a face rotativa la un punct sau la o dată fixă. Dacă nu ar fi fost probleme, poate am fi putut să o facem, dar din moment ce românii au chestiuni care ard pe agenda publică, din moment ce situaţia o impune să continuăm guvernarea...”, a subliniat Ionuţ Stroe.

Întrebat dacă crede că greva profesorilor se va termina până la finalul sesiunii parlamentare, Ionuţ Stroe a răspuns că este convins că acest lucru se va întâmpla.

”Sunt convins, să vă spun că ţara asta a mai trecut prin perioade dificile (...) Cred că aceeaşi abordare trebuie să o avem şi astăzi, în privinţa Educaţiei, un premier responsabil şi un guvern funcţional care în decursul următoarelor zile, hai să zic 2-3 săptămâni, să poarte aceste negocieri şi să ia măsurile pentru deblocarea situaţiei. Luaţi acest gest al amânării rotaţiei premierilor ca pe o dovadă incontestabilă că suntem ancoraţi în zona responsabilităţii şi că premierul poate fi văzut ca garant al stabilităţii şi al negocierilor care vor urma şi vor avea rezultate concrete”, a concluzionat Ionuţ Stroe.

Context

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat vineri că liderii coaliţiei au decis să continue dialogul cu sindicatele din învăţământ, precizând, după ce a enumerat problemele existente şi realizările Cabinetului, că a convenit cu partenerii de coaliţie ca pînă la soluţionarea problemelor să nu îşi depună mandatul şi să îşi asume în continuare responsabilitatea de premier. Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-o scrisoare adresată Consiliului Naţional al Elevilor, că Guvernul şi coaliţia împărtăşesc preocupările elevilor şi ale părinţilor privind ”blocajul” din educaţie. El arată că ”educaţia unui copil este de nepreţuit şi împreună vom face tot posibilul ca fiecare cadru didactic din ţară să simtă că dedicarea de la clasă este respectată”. ”În ceea ce priveşte îngrijorarea privind susţinerea examenelor de către elevii din anii terminali, înţelegem impactul unor eventuale întârzieri şi facem tot posibilul ca ele să nu aibă loc. Orice revendicare nu poate şi nu trebuie să aibă ca efect blocarea parcursului şcolar al elevilor”, subliniază el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.