Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, reactie la mazilirea ANI. Ce tertipuri a folosit PSD

integritate

Vicepresedintele Comisiei Juridice Valeria Schelean critica majoritatea parlamentara pentru adoptarea tacita a modifcarilor aduse legii ANI. Deputatul PNL explica faptul ca PSD s-ar fi invocat o nelamurire privind procesul legislativ pe care trebuiau sa il umeze aceste modificari la legea ANI si au intarziat depunerea in plen a raportului Comisiei Juridice. Astfel modificarile care stirbesc legea ANI au trecut tacit, fara dezbatere, fata vot.

"Două inițiative legislative de modificare la legea ANI au trecut tacit astăzi, 13 mai 2015, de Camera Deputaților, pentru că majorității parlamentare îi este teamă de o dezbatere publică pe orice fel de proiecte legislative care reglementează domeniul justiției.

Citeste si: BOMBA: Deputatii mazilesc legea ANI / DOCUMENT

Aceste proiecte, care au adus modificări, de altfel, neconstituționale la legea ANI, au trecut tacit de Camera Deputaților pentru că, la sedința Comisiei juridice, de disciplină și imunități din data de 28 aprilie 2015, d-nul Eugen Nicolicea, ministrul care îi asigura lui Victor Ponta o buna colaborare interinstituțională cu Parlamentul, nu știa dacă aceste proiecte trebuiau dezbătute de Camera Deputaților ca și primă cameră sesizată sau, dimpotrivă, ca și cameră decizională. Atât de mult timp i-a fost necesar d-nului ministru să se lamurească cu privire la acest aspect, încât, între timp, termenul de 45 de zile până la adoptarea tacită a acelor două proiecte a fost împlinit.

Pentru că nu aș putea bănui vreun ministru al cabinetului Ponta că nu are pregatirea profesională să citească corect Constituția, singura concluzie pe care o pot trage din acest comportament al parlamentarilor din arcul guvernamental este aceea că PSD nu a renunțat la tactici precum cele din Marțea Neagră, menite să decredibilizeze instituția Parlamentului și să blocheze orice demersuri facute în lupta anticorupție.

Mai grav este faptul că, printr-o astfel de complicitate a parlamentarilor din arcul guvernamental, se încearcă reglementarea legislativă cu încălcarea deciziei nr. 418/2014 a Curții Constituționale, decizie care, potrivit legii fundamentale, este definitivă și general obligatorie, iar Parlamentul avea îndatorirea constituțională de a modifica legislația numai în sensul punerii acesteia în acord cu hotărârile CCR, iar nu în sensul invalidării deciziei CCR", a transmis Valeria Schelean.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.