Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL revoltat. Nu mai sta la masa cu Dragnea, Oprea, Tariceanu, Constantin

pnl nou sigla

PNL a decis să nu mai aibă discuţii cu liderii partidelor din coaliţia guvernamentală până în momentul în care aceştia vor decide să renunţe în a-l mai susţine pe Victor Ponta în funcţia de premier, a declarat, marţi, copreşedintele liberal Alina Gorghiu.

"Victor Ponta va fi la guvernare şi va fi prim-ministru al României câtă vreme ceilalţi lideri de partide politice aflate la guvernare vor susţine această formulă de prim-ministru compromis, de prim-ministru inculpat trimis în judecată. Am luat decizia să refuzăm să ne aşezăm la masă cu cei patru lideri de partide politice care duc România pe un drum greşit până când vor renunţa la soluţia compromiţătoare pentru România - anume Victor Ponta prim-ministru. (...) Vom refuza să ne aşezăm la masă cu un partid sau cu o coaliţie care nu dă semne că a înţeles pericolul de a-l ţine pe Victor Ponta în continuare la Palatul Victoria", a afirmat Gorghiu, la finalul şedinţei Comisiei de unificare a PNL.

Liderul liberal a subliniat că partidul pe care îl conduce va continua să-şi susţină proiectele şi îşi va expune viziunea în Parlament.

"PSD nu se va schimba, PSD nu are niciun fel de aplecare pentru discuţii serioase. (...) E o incompatibilitate flagrantă între ceea ce clamează domnul Dragnea pe holul Parlamentului şi ceea ce susţine prin absenţa voturilor, pentru că astăzi susţinerea Guvernului Ponta înseamnă opt voturi, dacă nu mă înşel", a adăugat Alina Gorghiu.

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a arătat că moţiunea a avut rolul de a-i scoate în evidenţă pe cei care îl sprijină pe Victor Ponta.

"Am spus că această moţiune are misiunea de a limpezi şi apele şi am văzut cu toţii cine îl sprijină pe domnul Ponta, cine sprijină acest drum greşit al României, cine sprijină de fapt un premier care nu mai are cu cine să discute, care nu mai are interlocutori în statele democratice ale Uniunii Europene şi nu numai. Acesta a fost rolul acestei moţiuni", a spus Blaga.

El a precizat că liberalii nu au fost interesaţi să obţină puterea cu orice preţ, deşi, dacă ar fi dorit acest lucru, ar fi putut avea câştig de cauză.

"Dacă am fi fost mercantili şi am fi vrut puterea cu orice preţ, aveam soluţii. Puteam discuta mâine dimineaţă de o formulă guvernamentală în care cred că erau soluţii. Nu ne-a interesat lucrul acesta", a afirmat Vasile Blaga, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, în problemele importante, cum ar fi bugetul, PNL îşi va expune punctele de vedere în Parlament.

"La buget vor fi dezbateri şi PNL în toate comisiile are reprezentanţi care vor susţine punctele de vedere ale PNL. Asta este activitatea noastră parlamentară, nu am spus că ne retragem din Parlament. Vom merge în Parlament şi ne vom susţine punctele de vedere", a punctat Blaga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.