Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL se abţine de la votul privind privind perimetrele petroliere offshore

Inquam Photos/ Octav Ganea
Parlament pnl motiune

PNL se va abţine de la votul din Camera Deputaţilor asupra proiectului de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore, a anunţat luni deputatul liberal Virgil Popescu, scrie Agerpres.

"Dragi colegi, păcat că astăzi Parlamentul României va da un vot pe o lege care va alunga investitorii şi nu-i va aduce în ţară. Şi păcat că dumneavoastră, astăzi, PSD şi ALDE vă faceţi părtaşi la acest lucru, la a creşte dependenţa României faţă de Rusia. Partidul Naţional Liberal tot timpul şi-a dorit investitori, şi-a dorit investiţiile din Marea Neagră şi se va abţine de la acest vot pentru această lege, pentru că nu poate gira o asemenea lege care-i alungă pe principalii investitori", a declarat Virgil Popescu în plenul Camerei Deputaţilor la dezbaterea premergătoare votului asupra proiectului privind perimetrele petroliere offshore. 

În intervenţia sa, liberalul a acuzat faptul că prin forma proiectului propusă spre adoptare majoritatea parlamentară "a alungat investitorii din Marea Neagră". 

"Oare de ce? PNL s-a angajat cu bună-credinţă încă de la început în a scoate o lege bună. E adevărat, ne-aţi copiat, ne-aţi copiat uşor, aţi luat modelul offshore să fie diferit de onshorre, dar, dragi colegi, dacă punem taxe mari sau foarte mari, din nimic ce înseamnă că luăm la bugetul de stat? Nimic. (...) Eu cred că astăzi va trebui să vă asumaţi dacă decizia investitorilor care va fi anunţată oficial vara aceasta va fi de retragere din România. (...) Ne-am asumat toţi că vrem investitori, dumneavoastră aţi demonstrat astăzi că nu vrem sau că nu vreţi, vreţi dependenţă de gazul rusesc, asta doriţi în România, dependenţă de gazul rusesc", a afirmat Popescu.

Citește și: Deputaţii PMP şi USR se opun legii offshore

Deputaţii PMP şi USR au anunţat luni seară în plenul Camerei Deputaţilor că se opun proiectului de lege privind perimetrele petroliere offshore. PMP a anunţat că va vota împotrivă iar USR, că se va abţine. 

Comisiile de industrii, administraţie şi de buget ale Camerei Deputaţilor au adoptat luni raport favorabil cu amendamente la proiectul de lege, fiind înregistrate 28 de voturi ''pentru'', două ''împotrivă'' şi opt abţineri. 

Proiectul de lege stabileşte unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol şi de abandonare, precum şi a lucrărilor/ lucrărilor la sonde aferente operaţiunilor petroliere, desfăşurate de titularii de acorduri petroliere cu privire la perimetrele petroliere offshore, în conformitate cu prevederile acordurilor petroliere încheiate între titulari şi Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. 

Camera Deputaţilor este decizională în privinţa acestui proiect de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.