Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL se laudă că are cel mai harnic grup parlamentar

pnl 11

Prim-vicepreședinte PNL Andreea Paul spune că, potrivit celei de-a treia ediții a raportului IAP (Indicele activității parlamentare), "cel mai harnic grup parlamentar este PNL" iar femeile continuă să fie "cele mai harnice din Parlament".

"Pentru monitorizarea activității parlamentare am creat un indice cu ajutorul căruia am clasificat activitatea partidelor parlamentare, a deputaților și senatorilor la nivel individual în actualul mandat. Indicele activității parlamentare (IAP) reprezintă un instrument de măsură a gradului de implicare și activitate politică a aleșilor poporului în activitățile curente ale forului legislativ al României", explică prim-vicepreședintele PNL într-un comunicat transmis AGERPRES.

Ea precizează că a tras o serie de concluzii pe baza celei de-a treia ediții a Raportului IAP, care se raportează "la primele 5 sesiuni parlamentare, 5 decembrie 2012—30 iunie 2015".

"Cel mai harnic grup parlamentar este PNL, care a înregistrat o creștere a IAP cu 85% în prezent față de iunie 2014, în primul an de la fuziunea dintre vechiul PNL și PDL. Numărul deputaților a crescut astfel de la 36, câți erau în iunie 2014, la 115 în prezent, iar cel al senatorilor de la 19, la sfârșitul lunii iunie 2014, la 62 în prezent", afirmă Andreea Paul.

Ea adaugă, citând același raport, că "femeile continuă să fie cele mai harnice din Parlament".

"Cele 66 de femei sunt în medie cu 48% mai active decât cei 488 de bărbați din Parlamentul României. Femeile din Parlamentul României au un IAP de aproape 55, față de cel al colegilor bărbați, de peste 33. Femeile au reușit, de asemenea, în acest an să obțină poziții cheie în fruntea celor mai mari două grupuri politice: Alina Gorghiu este copreședinte PNL, în timp ce Rovana Plumb este președintele Consiliului Național al PSD. Cele 53 de deputate sunt în medie cu 12,5% mai active decât cei 334 de deputați iar cele 13 senatoare sunt cu aproape 83% mai active în medie decât cei 154 de senatori", susține prim-vicepreședintele PNL.

Paul mai arată că senatorii, în număr de 167, sunt "în medie cu 8% mai activi decât cei 387 deputați".

"IAP pentru Camera Deputaților are o valoare medie de 37,12 și a crescut cu 51% în prezent față de rezultate obținute în urma primelor trei sesiuni parlamentare (iunie 2014). IAP mediu pentru Senat este de 40,15 și a crescut cu aproape 60% în iunie 2015 față de rezultatele obținute în iunie 2014", mai susține prim-vicepreședintele PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.