Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL se pregătește să-și îndulcească Statutul pentru penali

pnl nou sigla

Liderii PNL se pregătesc să-și ”nunțeze” statutul pentru membri care au probleme penale. Această decizie vine în contextul în care liberalii au fost nevoiți să-l excludă pe senatorul Tudor Chiuariu, pentru că acesta este urmărit penal în ”Dosarul retrocedărilor”.

”Sunt în măsură a vă informa că există în cadrul partidului, lucru confirmat de recenta întâlnire de la Iaşi, mai multe discuţii şi demersuri pentru modificarea şi nuanţarea Statutului noului PNL în legătură cu situaţiile celor cu probleme în justiţie. Chiar s-au făcut referiri la anumite persoane şi situaţia lor şi sunt sigur că propunerile acestea se vor concretiza prin prevederi statutare mai clare, în funcţie de etapele procesului penal”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, informează Mediafax.

Statutul noului PNL prevede pierderea calităţii de membru al PNL, prin radiere, în cazul celor care au primit ”o condamnare penală definitivă pentru infracţiuni de corupţie”. În cazul celor care au fost condamnaţi, dar nu printr-o sentinţă definitivă, ”persoana condamnată penal este suspendată de drept din calitatea de membru PNL”.

Sub incidenţa Statutului noului PNL, dar şi a precedentului dat de decizia luată în cazul Chiuariu, alţi doi deputaţi PNL riscă să fie excluşi din partid.

Este cazul deputatului PNL Thuma Hubert Petru, care a primit în 13 octombrie 2014 o condamnare definitivă de ”6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”. Lui Thuma Hubert Petru i s-a stabilit de către ÎCCJ suspendarea pedepsei de închisoare ”pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.