Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest fără precedent: PNL Sector 1 anunță că boicotează toate voturile din Consilul Local, după ironiile primarului Clotilde Armand

PNL
PNL sigla

PNL Sector 1 anunță că nu va susține niciun proiect propus de Clotilde Armand și o somează public să publice urgent raportul integral al Curții de Conturi, care a constatat încălcarea flagrantă și continuă a legii de către primarul sectorului 1 și a dispus măsuri imediate, se arată într-un comunicat de presă al filialei.

Liberalii afirmă că, în loc să publice raportul Curții de Conturi, „primarul-scandal” al Sectorului 1 se lansează în atacuri penibile, într-un circ deja caracteristic pentru mandatul său. Situația actuală depășește, însă, sfera politică, fiind vorba despre cheltuirea ilegală a banilor cetățenilor sectorului 1, mai transmit e PNL.

O somăm pe Armand să publice URGENT raportul complet al Curții de Conturi, pe care îl ține ascuns, și să își asume public abaterile flagrante de la lege, care caracterizează primii doi ani din mandatul său. Ne dezicem complet de acțiunile abuzive și ilegale ale primarului, pe care, de altfel, le-am semnalat în zeci de rânduri.

Mai mult, cerem din nou instituțiilor abilitate să cerceteze faptele grave ale primarului sectorului 1, care blochează abuziv toate proiectele inițiate de Partidul Național Liberal. Pe cele depuse nu le aduce la vot în termenul prevăzut de lege. Pe cele deja votate nu le pune în practică. Un singur exemplu: puteam avea vara aceasta piețe volante în tot sectorul, dar ideea nu i-a aparținut primarului, deci trebuie blocată cu orice preț.

Nu vom gira niciodată ilegalitățile primarului și acest circ continuu, în fața căruia cetățenii suferă cel mai mult. Grupul consilierilor PNL Sector 1 se va abține în bloc la toate proiectele inițiate de primar până când legea nu va fi respectată!

Noi vom continua să reprezentăm cetățenii sectorului 1 cu demnitate și responsabilitate. Din nou și din nou o somăm public pe Armand să înceteze circul și ilegalitățile și să înceapă să facă treabă pentru bucureșteni. Se poate la sectorul 6, se poate chiar și la sectorul 2, la colegul dânsei de partid, domnul Radu Mihaiu. Doar la sectorul 1 nu se poate nimic în afară de scandal isteric. Au trecut doi ani, e deja mult prea mult”, a declarat Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1.

Potrivit comunicatului citat, consilierii PNL Sector 1 au acționat pe toate canalele pe care le au la dispoziție: au atras atenția public, în ședințe de consiliu local, emisiuni, conferințe de presă și au sesizat instituțiile abilitate. Cu o atitudine pe care orice dictator veritabil ar fi invidios, Armand continuă să ignore concluziile și măsurile tuturor instituțiilor, alegând să facă doar circ. Una arhaică, de primar-jupân, pe modelul pumnului în gură, pe care niciun român nu o merită, mai precizează liberalii.

PNL Sector 1 solicită urgent:

1. Publicarea imediată a raportului integral al Curții de Conturi.

2. Un plan de măsuri cu termene asumate, pentru intrarea în legalitate a acțiunilor primarului, inclusiv identificarea vinovaților și sancționarea lor.

3. Deblocarea tuturor proiectelor PNL ținute în sertarul primarului (lista cu proiectele și zilele de întârziere este anexată).

4. Punerea în practică a tuturor proiectelor PNL votate în Consiliul Local (lista cu aceste proiecte și cu zilele scurse de când au fost votate este anexată).

PNL Sectorul 1 reamintește, pe scurt, concluziile din raportul Curții de Conturi:

Efectuarea unor plăți duble pentru serviciile de salubritate, ca urmare a încheierii unui contract cu un alt prestator de salubritate, încălcându-se astfel prevederile  art.24, alin.4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităților și art. 5 alin.1 din O.G. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv.

Încheierea unor contracte cu privire la activitatea de sortare a deșeurilor colectate de operatorul de salubritate fără acordul Consiliului Local al Sectorului 1, cu încălcarea prevederilor art. 24, alin 4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităților.

Încălcarea prevederilor art. 5, alin.1 din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv în derularea contractului de gestiune a serviciului de salubritate, generând astfel cheltuieli suplimentare pentru bugetul Sectorului 1.

Încheierea cu cabinete de avocatură a unor contracte de consultanță/asistență și/sau de reprezentare în litigii rezultate din derularea unor raporturi contractuale ale Sectorului 1 cu operatorul de salubritate, fără a respecta prevederile Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

Achiziția serviciilor de pază pentru unități de învățământ, unități sanitare și piețe agroalimentare în valoare de 12.290.595 lei, fără  a fi demonstrată urgența și cu încălcarea principiilor nediscriminării și a tratamentului egal, împotriva prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.