Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL si Iohannis, actiune concertata pe legile Big Brother

iohannis pnl 2

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat joi Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică sa reanalizeze legile Big Brother, sa gaseasca solutii pentru a depasi blocajul actual in privinta acestor legi si pentru a asigura ca acestea nu vor afecta libertatile si drepturile cetatenilor.

Tot miercuri, deputatul PNL Claudia Boghicevici a anunțat organizarea unei dezbateri publice pe tema legilor securității naționale, PNL sincronizandu-se perfect cu demersul presedintelui Iohannis.

Citeste si: Iohannis cere reanalizarea Legilor Big-Brother

La dezbaterea care va avea loc joi, 12 februarie a.c., sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor statului implicate în acest domeniu de legiferare (Guvern, SRI, CSM, Curtea Constituțională, Avocatul Poporului), organizații ale societății civile și mass-media.

”Deși tema securității naționale ar trebui să stea în fruntea priorităților actualei guvernări, din păcate, ea pare abandonantă de aceasta în lumina ultimelor evenimente politice. Așa cum știți, Partidul Național Liberal a susținut necesitatea unei dezbateri publice echilibrate în ceea ce privește așa-numitele legi Big Brother.

Din păcate ce am văzut în ultimele săptămâni au fost mai mult reacții disproporționate și mai puține soluții concrete. Avem nevoie de soluții pentru remedierea vulnerabilităților în domeniul siguranței naționale, însă nu putem accepta ca sub acest pretext să avem măsuri care aduc atingere drepturilor și libertăților fundamentale.

În opinia noastră, a liberalilor, cel mai important lucru este ca toți factorii interesați să se așeze la o masă a dialogului și să găsească formula legislativă corectă, care să ofere garanții constituționale atât pentru dreptul la viață privată, pentru corespondență privată, cât și pentru siguranța națională. Tocmai de aceea PNL a decis să dea startul acestui atât de necesar dialog prin organizarea dezbaterii publice ”Drepturi şi libertăţi în contextul securităţii cibernetice şi a telecomunicaţiilor”. Dezbaterea va avea loc joia viitoare, pe 12 februarie 2015, începând cu ora 11.00, în sala de şedinţe a Grupului parlamentar al PNL. Sperăm ca la această dezbatere să ia parte toți cei implicați în această tematică, indiferent de culoarea politică. Nu vorbim în cazul acestor de legi de ideologii sau apartenențe politice, ci de măsuri de siguranță națională care să respecte drepturile cetățenilor, libertatea acestora”, a mai precizat deputatul PNL Claudia Boghicevici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.