Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL şi USR-PLUS, la un pas să bată palma: Cum se vor împărţi sectoarele Capitalei (surse)

podul.ro
pnl usr

PNL şi Alianţa USR-PLUS se apropie de o înţelegere pentru candidaţi comun la primăriile de sector. După contre şi înţepături de la distanţă, cele două formaţiuni politice dau semne că îngroapă securea războiului şi, potrivit unor surse din zona negociatorilor, au stabilit deja o împărţire a sectoarelor Capitalei, 3 la 3. La Primăria Capitalei, Nicuşor Dan este susţinut atât de PNL, cât şi de USR-PLUS.

Astfel, în Sectorul 1, candidatul ar urma să fie dat de USR-PLUS. Anunţată deja a fost Clotilde Armand.

În Sectorul 2, candidatul ar fi de la PNL. Cel mai bine plasat în sondaje ar fi Dan Cristian Popescu, însă există şi alţi pretendenţi. Actual viceprimar al Sectorului 2, Popescu nu este dorit de USR, pentru că ar fi colaborat cu primarul PSD.

În Sectorul 3, candidatul ar urma să fie dat de USR-PLUS. Alianţa a anunţat-o recent pe Ana Ciceală, actual consilier general în Consiliul General al Municipiului București.

Tot USR-PLUS ar urma să dea candidatul în Sectorul 4. Recent, USR-PLUS au anunţat pe avocata Simona Spătaru drept candidat la Primăria Sectorului 4.

În Sectorul 5, candidatul ar urma să fie de la PN. Un nume vehiculat este cle al lui Dan Croitoru, cel acuzat de Vlad Voiculescu că ar fi fost un susţinător al lui Marian Vanghelie.

Şi în Sectorul 6 candidatul ar urma să fie de la PNL, în persoana lui Ciprian Ciucu.

Un aspect important este acela că PNL şi USR-PLUS vor avea liste separate la Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi la Consiliile Locale de sector.

În înţelegerea dintre cele două formaţiuni nu ar intra, cel puţin deocamdată, şi PMP. Oamenii lui Băsescu au fost ignoraţi total de liberali în ultima perioadă, însă aceştia ar putea să îi dea o lovitură dură lui Nicuşor Dan, dacă Traian Băsescu se hotărăşte să candideze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.