Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL şi USR vor să o blocheze pe Rovana Plumb. Secretarul general al PSD: 'Ceea ce faceți voi acum este anti-românesc și anti-național!'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Viorica Dăncilă Mihai Fifor

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, acuză PNL şi USR de acţiuni anti-româneşti, după ce reprezentanţi ai celor două formaţiuni de opoziţie au anunţat că vor vota, în Parlamentul European, împotriva numirii Rovanei Plumb în Comisia Europeană.

"PNL și USR își arată „măsura de caracter” atunci când spun că vor vota împotriva unui român pentru o funcție în Comisia Europeană, doar pentru că este propus și susținut de premierul Viorica Dăncilă.

La fel au făcut și atunci când au votat pentru sancționarea României, doar pentru a-și atinge o miză meschină în confruntarea politică internă. Rușinos!

Doamnelor și domnilor de la PNL și USR, desemnarea unui român în funcția de comisar european este în primul rând un câștig pentru România și pentru cetățenii care v-au votat la ultimele alegeri!

Ceea ce faceți voi acum este anti-românesc și anti-național! Niciun alt grup parlamentar național din Parlamentul European nu votează împotriva conaționalilor lor!

Îi urez mult succes Rovanei Plumb, candidatul din partea României pentru Comisia Europeană!", scrie Fifor pe Facebook.

Rovana Plumb apare pe lista propunerilor de comisari europeni din partea României, acceptați de președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Rovana Plumb a declarat că nominalizarea pentru poziția de comisar european o onorează și responsabilizează în egală măsură. Europarlamentarul PSD a precizat că se simte mândră că poate contribui la această construcție europeană.

Comisarii europeni nominalizați de Ursula von de Leyen urmează să fie audiați în comisiile de specialitate ale Parlamentului European în perioada 30 septembrie - 8 octombrie, informează publicația Le Monde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.