Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, solicitare către miniștrii Dâncu și Costescu

Deputatul PNL Razvan Mironescu este de parere ca termenul de 22 martie avansat de constructor pentru reluarea traficului în zona Eroilor este 'inacceptabil', adaugând ca a solicitat ministrului Dezvoltarii Regionale, Vasile Dîncu, si ministrului Transporturilor, Dan Costescu, masuri imediate pentru normalizarea situatiei.

'În urma discutiilor pe care le-am avut cu specialisti ai Directiei Transporturi din Primaria Municipiului Bucuresti, am retinut ca termenul avansat acum de constructor pentru reluarea în conditii de siguranta a traficului în zona este de 22.03.2016. Consider acest termen ca fiind total inacceptabil, având în vedere ca locuitorii sectorului 6, în special ai cartierului Drumul Taberei, sunt zilnic afectati de aceasta problema, care este în mod evident o vina de proiectare si executie a constructorului Astaldi, aflat într-o relatie contractuala cu Ministerul Transporturilor, prin Metrorex SA', a declarat Razvan Mironescu, într-o declaratie de presa remisa, luni, AGERPRES.

Deputatul liberal considera ca Ministerul Transporturilor si Metrorex sunt datoare sa manifeste o preocupare sporita în a determina constructorul sa urgenteze lucrarile de consolidare si refacere a carosabilului în cel mai scurt timp.

Razvan Mironescu a precizat ca a solicitat ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Vasile Dîncu, precum si ministrului Transporturilor, Dan Costescu, masuri ferme si imediate în vederea urgentarii normalizarii situatiei din zona Eroilor si a informarii corespunzatoare a cetatenilor.

El a adaugat ca din informatiile pe care le detine, 'în urma discutiilor cu factori de decizie si specialisti din Primaria Municipiului Bucuresti, pâna la aceasta data Inspectoratul de Stat în Constructii (ISC) nu a pus la dispozitie PMB un raport oficial privind cauzele care au dus la accidentul respectiv, care sunt masurile luate si care sunt solutiile tehnice ce vor fi aplicate în urma evaluarii situatiei, pentru refacerea zonei afectate de surpare si reluarea traficului si a celorlalte activitati în conditii de siguranta, având în vedere ca lucrarile în zona vor continua'.

Potrivit acestuia, au fost avansate de catre firma Astaldi unele termene de remediere, prin consolidarea zonei, refacerea carosabilului si reluarea traficului auto si pietonal în zona, care nu au fost 'respectate'.

'Consider ca la peste 30 de zile de când a avut loc surparea respectiva era imperios necesar sa fie elaborat un raport de expertiza care sa includa si solutii de remediere obligatorii si, mai ales, sa fie puse la dispozitia autoritatilor interesate si a cetatenilor masurile care au fost dispuse si termenele de finalizare', se arata în comunicat.

Primaria Capitalei a introdus restrictii de circulatie în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul din cauza lucrarilor la noua magistrala de metrou.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.