Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL susţine adoptarea în regim de urgenţă a Codului Patrimoniului Cultural Naţional

PNL

PNL susţine adoptarea în regim de urgenţă a Codului Patrimoniului Cultural Naţional, informează un comunicat transmis, luni, Agerpres. Potrivit comunicatului, liberalii au lansat, la o întâlnire a membrilor Comisiei de Cultură, Culte şi Minorităţi a Partidului Naţional Liberal cu reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale, autorităţilor locale şi operatorilor culturali privaţi, organizată sâmbătă la Sibiu, invitaţia de a prelua şi susţine propunerile menite să simplifice legislaţia, să deblocheze proiecte şi să elimine ambiguităţi sau interpretări diverse ale actelor normative. Cel mai important aspect discutat l-a constituit situaţia precară a patrimoniului cultural naţional din întreaga ţară.

"Suntem în permanenţă cu ochii pe Guvernul PSD. Ne-am aştepta să lucreze intens la inventarierea patrimoniului. România este, poate, singura ţară din Europa care nu are o situaţie clară a bunurilor culturale pe care le deţine, fără a mai vorbi despre lipsa soluţiilor pentru finanţarea consolidării sau protejării acestora. Din păcate, ministrul Culturii se comportă de parcă ar fi găsit peste noapte o rezolvare pentru toate problemele domeniului pe care îl gestionează, de vreme ce singura preocupare a domnului Romaşcanu este să depună amendamente cu scopul de a schimba legea care împiedică actuala majoritate să demită cu uşurinţă conducerea AGERPRES", a afirmat Liviu Brătescu, coordonatorul Comisiei de Cultură a PNL.

În cadrul întâlnirii de la Sibiu s-a discutat pe marginea Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, a Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural mobil, precum şi ordinele şi normele emise în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.