Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL susţine apelul CSM în Cazul Rarinca: Dreptatea se face în sălile de judecată

pnl

Vicepreședintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, deputatul PNL Valeria Schelean, a declarat, pentru stiripesurse.ro, că susține apelul șefului CSM la calm și reținere cu privire la emoțiile publice privind  decizii ale unor instanțe judecătorești.

Vezi şi: Apelul șefului CSM după DECIZIA în Cazul Rarinca

"Apelul făcut de către președintele CSM este mai mult decât corect, este necesar și util. Vâzând toate comentariile politice făcute pe marginea cazului Rarina nu pot decât să susțin cu toată tăria un apel la calm și la reținere și trebuie sa subliniez faptul că atacarea deciziilor instanțelor de judecată, de către oricine și din orice motive, nu face altceva decât să șubrezească statul de drept. Dreptatea se face în sălile de judecată, nu în <>", a declarat Valeria Schelean.

Deputatul PNL a subliniat faptul că această nevoie de reținere de la comentarii și aprecieri se aplică cu atât mai mult politicienilor, cu cât ei sunt cei mai în pericol să afecteze atât prestigiul, cât și independența justiției.

"Politicienii sunt cei care trebuie să se abțină cel mai puternic de la comentarii, cu atât mai mult cu cât ei sunt cei care sunt, cel mai adesea, indicați de către Inspecția Judiciară a CSM drept cei care aduc atingere prestigiului sau independenței justiției. Eu cred cu tărie că odată cu funcția de demnitate publică vine și o responsabilitate mărită, iar a te abține de la comentarii pe marginea deciziilor judecătorești face parte din această responsabilitate", a mai afirmat Valeria Schelean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.