Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, un ultim atac la rivali, înainte de alegeri: 'Campania murdară a PSD, declarată ilegală şi sancţionată de Biroul Electoral Central în urma sesizărilor'

pn psd pnl

Partidul Naţional Liberal (PNL) a transmis, vineri, că a avut câştig de cauză, în urma sesizării Biroul Electoral Central, faţă de ”o serie de materiale de propagandă electorală ale PSD, în care sunt reproduse invective, afirmaţii denigratoare şi acuzaţii nefondate bazate pe fake-news, dezinformare şi manipulare”. Potrivit liberalilor, BEC a dispus retragerea unor materiale electorale, anunță news.ro.

Citește și: Rareș Bogdan o închide pe Viorica Dăncilă: Stă între patru pereți, pentru că pe stradă este huiduită și apostrofată .

”Campania murdară a PSD, declarată ilegală şi sancţionată de Biroul Electoral Central în urma sesizărilor PNL. Participarea la votul de duminică reprezintă, însă, cel mai eficient instrument pentru a sancţiona cea mai murdară campanie desfăşurată de PSD în ultimii 30 de ani”, a transmis, vineri, PNL, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că BEC a dispus retragerea machetelor electorale promovate de PSD în ziaruldeiaşi.ro, întrucât ”acestea încalcă legislaţia în vigoare prin difuzarea de informaţii denigratoare referitoare la candidatul PNL”.

De asemenea, a fost acceptată sesizarea împotriva primarului comunei Ţibăneşti, Aurica Cobuz (judeţul Iaşi), care ”a promovat pe reţelele de socializare materiale denigratoare şi mincinoase la adresa lui Klaus Iohannis şi a PNL”.

Totodată, Biroul Electoral Judeţean Argeş a interzis difuzarea a 2,7 milioane de pliante realizate la comanda de PSD, în care sunt lansate atacuri la adresa liderilor PNL şi a candidatului susţinut de PNL.

Citește și: Cutremur în piață! Cinci giganți se retrag din România

Luni, PNL a sesizat BEC pentru a obliga PSD să îndepărteze "de urgenţă" materialele de propagandă electorale contrare atât ordinii de drept, cât şi moralităţii şi bunului simţ.

"Somăm PSD să nu mai distribuie cetăţenilor români broşurile care conţin informaţii vădit false şi defăimătoare la adresa lui Klaus Iohannis şi a Partidului Naţional Liberal", au transmis reprezentanţii PNL, care au mai cerut PSD să respecte legea şi deciziile BEC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.