Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL vine cu o soluție alternativă la problema RADET

www.stiripesurse.ro
Gabriel Dumitrașcu

Astăzi, la sediul Primăriei Municipiului București, a avut loc o dezbatere ce a avut ca scop găsirea unei soluții privind situația RADET. A participat primarul Capitalei, doamna Gabriela Firea și reprezentanți ai partidelor politice, din componența Consiliului General.

Vezi și: Directorul Metrorex spune că lucrările la magistrala M5 o să fie finalizate în septembrie-octombrie: anumite staţii sunt aproape finalizate

Vicepreședintele PNL București, Gabriel Dumitrașcu, a spus pe o rețea de socializare că liberalii nu au fost de acord cu propunerea Gabrielei Firea de a valida hotărârea de Consiliu ce a fost anulată de Curtea de Apel. Practic, primarul dorea ca hotărârea prin care  a fost votată actuala companie de energie deținută de PMB să fie supusă din nou la vot, iar consilierii opoziției să își dea votul de data această și să fie obținută majoritatea de două treimi. Curtea de Apel București a anulat, săptămâna trecută, hotărârea tocmai pentru faptul că a fost votată cu majoritate simplă și nu cu două treimi.

Dumitrașcu a venit cu o propunere alternativă, înființarea unei noi companii, Termoenergetica, care va trebui votată în Consiliul General. Liberalul spune ” Am venit cu o soluție care să preîntâmpine instabilitatea și colapsul sistemului și să ofere o  deschidere sănătoasă spre modernizare și eficientizare.

TERMOENERGETICA  trebuie să funcționeze legal,  să aibă o activitate, transparentă și eficientă, cu  un management performant și depolitizat,  care să poată prelua atribuțiile actualei regii muribunde și a  companiei înființate ilegal”

În săptămânile următoare, vom vedea dacă propunerea liberalilor va intra în dezbaterea Consiliului și dacă proiectul va fi votat și de reprezentanții PSD, USR, ALDE, PMP.

Din informațiile de la această oră, propunerea liberalilor nu a fost contestată în ședința ce a avut loc, azi, la sediul PMB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.